keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Ollako geenivirhe vai eikö olla?

Perinnöllisyysklinikalta terveisiä! Sain tarkan selostuksen piirustusten kera kuinka geenit ja mahdolliset geenivirheet jakautuvat. Tiedustelin onko todennäköisempää että tällä sairas-, sekä sukutaustallani kannan geenivirhettä vai olen kantamatta. Olin helpottunut kuullessani että on todennäköisempää etten kanna kyseistä geenivirhettä. Perinnöllisyyslääkäri arvioi riskini olevan n. 30 % mahdolliseen geenivirheeseen. Onhan siinä vielä prosentteja väärällä puolella mutta sen verran vähemmän ettei ole syytä lannistua.
Verikokeet otettiin tutkimuksia varten ja tuloksien saamiseksi tulee odottaa useampi kuukausi. Voisi kuvitella että tämä olisi minunlaiselleni hätähousulle ylitsepääsemätön hetki mutta tässä kohtaa ymmärsin itsekin etten tee tiedolla aikaisemmin hevon kukkua. Mitään se ei juuri nyt muuttaisi.
Puhuimme toki myös mahdollisesta geenivirheen löytymisestä ja sen tuomista riskeistä. Jos geenivirhe löytyy on minulla reilusti kohonnut riski sairastua uudelleen rintasyöpään tai saada kokonaan uusi - munasarjasyöpä. Näitä varten on sitten olemassa ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä kuten terveen rinnan sekä munasarjojen poisto. Ei mennä kuitenkaan asioiden edelle kun eivät ole ajankohtaisia nyt. Myönnän kyllä mielessäni jo suunnitelleeni omat operaationi.  Luonteeseeni kun kuuluu tällainen "mitä pahimmillaan tapahtuu" -ajattelutapa joka kuitenkin hyvin äkkiä käännetään "ei murehdita sitä nyt" -ajattelutavaksi. Simsala BIM!
 
Päivä muutenkin on ollut oikein mukava. Vaihdoin ronskisti Zumban mokkapaloihin joita päätimme lasten kanssa leipoa. Hupsista!
Ja AURINKO - se tekee aivan ihmeitä ihmisen (vähän vääntyneellekin) mielelle. Rakastan kevättä aivan valtavan paljon. Se fiilis kun huristelee autolla auringon kuivattamalla asfaltilla <3 Tai pelkästään se tunne kun aurinko paistaa ikkunoista kotiin sisään (olettaen että pölyt on pyyhitty). Nyt vielä kun lumet sulaisi....
Auttakaa siis kesää - syökää lunta ;)
 
Näihin meidän kodin maisemiin <3
 
 

1 kommentti:

  1. Hienoa, että lääkäri oli sitä mieltä!
    Ja jos nyt kuitenkin käy niin, että olisi se geenivirhe on onni, että siihenkin löytyy ennalta ehkäisevää toimenpidettä....eli kaikki on nyt hyvin, nauti auringosta!

    VastaaPoista