keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Laitetaanko tissillä vai ilman?

Huomenna koittaa vihdoin tapaaminen onkologin kanssa ja on jälleen Herceptin -tiputuspäivä. Joka kerta ihmettelen tätä samaa asiaa, että miten aika voi mennä näin nopeasti? Kolme viikkoa hujahti taas järjetöntä vauhtia! On tässä toki se hyvä puoli että tukkakin kasvaa (muka) nopeammin kun aika juoksee, eikä syöpäkään ole pyörinyt mielessä kaiken aikaa.

Olen ollut tällä viikolla jotenkin erityisen väsynyt ja päätinkin mennä huomiseen Herceptin -tiputukseen ihan yksinäni, jotta voisin käyttää tiputusajan lepäämiseen. Minulle tiputetaan tuo täsmälääke normaalia hitaammalla vauhdilla, koska sain silloin pari kuukautta sitten niitä keuhko-oireita. Tuskin liittyvät Herceptiniin, mutta haluavat pelata varman päälle ja hyvähän se vain on. Ehdin siis torkkua 1,5 tunnin tiputusaikana oikein mainiosti.

Eilen aamulla poikani totesi minulle suloisella tunteella: "Äiti, sulla on vain yksi tissi" ja antoi lämpimän halin <3 Pojan äänestä jotenkin huokui "huoli" minun puolestani ja hän sitten jatkoikin kysyen: "Koska sulle tehdään uusi tissi?" Jopa neljävuotias olettaa äidin haluavan uuden lärpättimen ;)
Vieläkään ei ole lopullista päätöstä tästä rinta -asiasta tullut ja koska rinnattomuus (tai toispuolirinnattomuus ainakaan) ei minua ole häirinnyt, niin olen päättänyt harkita asiaa uudelleen vasta jos nykytilanne (pään sisällä) muuttuu.
Lokakuussa saan lähetteen terveen rinnan poistoa varten ja silloin olisi kuitenkin ajankohtaista miettiä, tuleeko "koko rinnattomuus" olemaan tulevaisuudessa minulle ongelma? Tällä hetkellä ajatuksena se ei missään nimessä ole ongelma siinä missä nykytilannekaan, mutta naisen mieli ei ole kovin yksiselitteinen - en todellakaan voi tietää mitä olen mieltä tästä asiasta vuoden kuluttua - tai ehkä jo huomenna? ;)
(Miehet - allekirjoitatteko?)
On tietenkin olemassa myös käytännönrajoituksia joita rinnattomuus tuo mukanaan. En voi pitää paitoja, joissa on nimeksikään avoin kaulus, en voi pukea ylleni mitä tahansa bikineitä,eikä rintaliivejä noin vain osteta mistä tahansa marketista tai vaatekaupasta, vaan harvoista valituista erikoisliikkeestä joissa hintalappuun on todella työnnetty myös "proteesilisä"....
Kun asiaa nyt kuitenkin katsoo sitten vähän huolettomin silmin, niin huomaa miten pienistä asioista loppupeleissä puhutaan :) En siis näe, että rinnattomuuteni kaatuu näihinkään!
Mitkä syyt sitten saisi minut korjaamaan rintani ja lähtemään useisiin leikkauksiin?
No jehna - ILMASET SILARIT!
Ja syy tilata paita tekstillä: "Yes, They're fake - My real ones tried to kill me!"
Painavat syyt vai kuinka? ;)

Nyt on aika lähteä kurkistamaan onko kanat jo orrella ja lössähtää hetkeksi vielä sohvan syövereihin!
Ihanaa iltaa uskolliset tukijat (=tuksut)
 Tulen kirjoittamaan viimeistään huomenna illalla syöpiskäyntifiilikset <3

POT POT
<3

21 kommenttia:

 1. Kyl tuo T-paita on ehottomasti se syy miksi kannattaa tekotissei harkita! Onnea kanaemolle, älä kyllästy syömään omelettia ;). <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos Nacho Mä niin tiesin että sä ymmärrät mun pointin ;)

   Poista
 2. Mitä jos mää nyt kuitenkin tulisin chearleader-kaaso
  -tyyppiseksi epäpäteväksi hahmoksi sinne mukaan poŕsastelemaan? Voin keksiä puoleksitoistatunniksi tosi kivoja leikkejä? Mulla on vuosien kokemus Meilahdesta TYKS:istä, Jorvista jne, Ettei vaan mene liian levoksi ja leppoisaksi nyt?;-) Hei-voimia suosikkikaraokelaulajani!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari - miten se menikään se sun ohje: "JUOKSE!" :D <3

   Poista
  2. Juurikin niin;-)!

   Poista
 3. Mietin pitkään, että mitä itse vastaavassa tilanteessa tekisin - ollakko tissit vai eikö olla? Kas siinä pulma. Päädyin siihen, että kyllä haluaisin tissit ja kunnollisen kokoiset (itsellä ajokoiran korvat...) sellaiset. Voisi pukeutua sen kummemmin miettimättä kestääkö tissit matkassa jne. Mutta onhan se niinkin, että ei ne tissit naista tee, vaikka osa kokonaisuutta ovatkin.
  Ja hei, SE t-paita!!! Se olisi kyllä hieno ;) Mutta aiheuttaisi kyllä sen, että tissit saisivat paistatella katseiden kohteena... :D

  Toivottavasti väsy helpottaa! <3

  T. Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata kommentistasi <3 nim toinen ajokoirankorva

   Poista
 4. Hienoa että olet aina niin positiivinen. Saanko kysyä miksi sinulta leikataan tervekin rinta pois? Vaikka luen blogiasi, tämä on jäänyt välistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oma toiveeni jotta pienentäisin uusiutumisriskiä. On ylipäänsä niin harvinaista että olen sairastunut ilman sukurasitetta näin nuorena joten teen kaikkeni ettei tämä yllättäisi uudelleen :-)

   Poista
  2. Hyvä! Ja mahtavaa kuulla että se on Suomessakin mahdollista. Minä toimisin juuri samoin, luin tytöstä joka oli sinun ikääsi ja todellakin syöpä iski vähän ajan kuluttua toiseen rintaan.

   Poista
 5. Siis tokihan tuollaisen t-paidan vuoksi täytyy vähintään silarit ottaa. :D Loistava teksti!

  Enpä ole ennen kommentoinut tänne, mutta lukenut olen kyllä. Niin ja kertonut aiheesta miehelle saunanlauteilla. Monta syöpäaiheista artikkeliakin jostain syystä nyt lähiaikoina pistäneet silmään ja olen kauhulla lukenut (muistaakseni Kotivinkistä), miten joku oli yksirintaiselle naiselle uimahallissa ihmetellyt, että miten hän kehtaa tulla sinne sen näköisenä? Ei hyvää päivää - eikö ihmiset ajattele mitään? Jos mä näkisin esim. sinut uimahallissa niin ajattelisin varmasti ensimmäisenä, että yksirintaisuus johtuu varmasti syövästä. Toiseksi tulisi mieleen, että onpa hienoa, että olet elossa ja jatkat elämääsi normaalisti. Kolmanneksi mieleen varmasti tulisi, että mitäköhän kaikkea olet joutunut kestämään... Ei missään kohtaa tulisi mieleenikään ruveta arvostelemaan ketään noin. Uskomatonta!

  Tämän vuodatuksen jälkeen aattelin vielä kertoa, että sun blogi on äärimmäisen hyvä! Sulla on loistava huumorintaju ja olet saanut ainakin mut ajattelemaan syöpää ja siihen liittyviä asioita monelta uudelta kantilta. Sun kirjoitusten myötä se ei ehkä tunnu niin enää niin pelottavalta ajatukselta jos itsekin joskus sairastuu rintasyöpään. Arvaappa muuten onko täällä ruvetta mm. sun kirjotuitusten saattelemana tutkimaan rintoja ahkerasti!

  Aurinkoista kesää sulle! :)

  Niin ja hei, mulla on tosi pienet rinnat ollut aina - kuka niitä tissejä kaipaa! ;) Paitsi jos ilmaseksi saa! :D XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todella ihanaa kun jätit kommenttisi!! Olen siis onnistunut tehtävässäni, jos olen osannut lievittämään pelkoa syöpää kohtaan! JEI! Eihän tämä vaaraton ole, eikä missään tapauksessa ole syytä viitata kintaalla syöpää kohti, mutta asenne ratkaisee ja helpottaa! :) <3 Kiitos!!

   Poista
 6. Mulla on nyt viides vuosi kohta alkamassa tissipuolena. Alussa ajattelin että minähän huitelen vaikka ilman toista danttua, mutta kun pääsin tolpilleni ja alkoi sosiaalinen elämä, tulin kuitenkin siihen tulokseen, että otan sen irtoproteesin. Tarjosivat alkuvaiheessa mahdollisuutta luomurinnan pienennykseen ja tram-leikkausta evakuoidun rinnan tilalle. En siinä vaiheessa ollut innostunut asiasta, kun oli vielä itse alkuperäisen leikkauksen tunnot ja kivut liian tuoreina mielessä. Jos vielä olisi molemmilta puolilta ronkittu + vielä vatsanahkaa, josta tram-rinta olisi käsittääkseni muotoiltu, olisin mennyt pitkin seiniä - jos olisin siis pystynyt. En siis suostunut.

  Nyt kun on muutamia vuosia kulunut, olen oppinut tulemaan toimeen irtoproteesini kanssa (joka sekin on kokoa C, en juurkaan ole miettinyt tram-leikkausta. Tai olen, mutta lähinnä kuriositeettina. Olisihan se tietysti helpompi, ei tarvitsisi proteesien kanssa.. Voisi käyttää olkaimettomia toppeja ja retonkeja. Ja saisi ilmaiseksi toisen puolen kohotuksen, eli terhakat tissit viiskymppisenä.. Ääh. Kyllä se ikä tekee taas tehtävänsä ja painovoima. Liikaa säätöä. Ja ainakaan mua ei nykyään ole estänyt proteesi pukemasta hyvinkin avonaisia toppeja, ja sitä paitsi joudun muutenkin käyttämään sen verran rotevia rintaliivejä, että ne näkyisivät joka tapauksessa avonaisempien toppien ja paitojen kanssa. What the heck! Mustat ja punaiset liivit saakin näkyä, se on vain piristys. Valkeat ja - herra varjelkoon - puuterin/nuden väriset ei missään tapauksessa. Mutta joka tapauksessa..

  Teet oman päätöksesi kuten olettaa sopii, sinähän elämäsi elät joko tisseillä, tisseittä tai whatever kombinaatioita keksitkin. Tuntuu, että sinulla riittää kanttia muutenkin tehdä miltä tuntuu piittaamatta ympäristön nikotteluista, joten go for it. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lippis kun jaoit kokemuksesi <3 Tässä sen näkee, että mikään ei ole yksiselitteistä! :) <3

   Poista
  2. Mulle muuten ei tarjottu toisen dantun poistoa, vaikka meilläkään ei mamma-ca:ta suvussa, enkä tilastollisesti olisi pitänyt kuulua riskiryhmään. En tosin olis suostunutkaan, mutta tuli vaan mieleen.. Ja samasta sairaalasta kai kyse? ;)

   Poista
  3. Ei mullekaan olisi todennäköisesti tarjottu jos en olisi itse asiasta maininnut :) Ja ilmeisesti nuori ikäni (alle 30v) vaikutti myös?

   Poista
 7. Kohta käynnistyy neljäs vuosi kun itse elelen rintapuolena. Olisin päässyt korjausleikkaukseen jo vuoden kuluttua diagnoosista, mutten jaksanut innostua kun lääkäri realistisesti kertoi mitä se tarkoittaa. Lisäksi minulle sanottiin, että nuoren (silloin 36 v.) ikäni vuoksi en saa silikonia, vaan ainoa vaihtoehto on tram-leikkaus.

  Monasti olen miettinyt, että mitäs sitten jos toinenkin rinta poistettaisiin. Nyt mennään kuitenkin yhdellä aidolla ja toisella irtonaisella. Kesällähän tuo enemmän vaivaa kun nuo kaula-aukot täytyy miettiä, mutta eipä juuri muuten. Paitsi noissa JÄRKYTTÄVÄN kalliissa liiveissä...

  Päivi

  VastaaPoista
 8. Sä oot kyllä niin mahdottoman hyvä kirjoittamaan, että ei tosikaan..:) Ei voi kun nauraa niin monille jutuille. Ja tuo yltiöpäinen positiivisuutesi kaiken keskellä on niiiiiiin kadehdittavaa että!! :) Kaikkea hyvää jälleen eteenpäin!! ;)

  Heidi Kohtala (tykkääjistäsi facebookissa) :)

  VastaaPoista
 9. Yhdellä renkottelen ja koto oloissa se haittaa. haluaisin kuitenkin liivit joiden kanssa voi ottaa aurinkoa.. asun paikassa jossa näkyy kaikkiin naapureihin .. en viitsisi ihan proteesiliivillä olla puutarhassa.. ei mua haittaa.. mutta muita.. minullahan se syöpä on eikä kkavereillani...

  VastaaPoista