torstai 22. elokuuta 2013

Sisältää avautumista!

Herceptin -päivä takana ja tiputus sujui varsin normaaliin tapaan. Nukuin päiväunet jo ennen syöpikselle lähtöä, sillä tiesin että päivästä tulee muutenkin jo väsyinen...
Ainoa, mikä teki tiputuksesta poikkeuksellisen, oli yhden lukijani (=vertaiseni) pikavisiitti hoitohuoneessa - varsin iloinen yllätys! Eihän me kauaa ehditty pölistä, mutta ilo se on pienikin ilo :) Nyt minut on sitten todistettu olemassaolevaksi!
Ja okei - kyllähän tiputukseni sen verran lisäksi poikkesi aikaisemmista, että tällä kertaa karkkipussijan sijaan kädessäni rapisi proteiinipatukka ;)

nams!
Olen saanut nyt pari kommenttia blogiini koskien tätä treenausintoani, sekä dieettiasiaa. Treenaan kuulemma liikaa ja tämä tulee kostautumaan minulle vielä - myös dieettiin on puututtu!
Haluaisin nyt ääneen ihmetellä, että miten ihmeessä kukaan muu kuin minä itse, on sanomaan, että treenaan liian kovaa, jos ei todellisuudessa tiedä mitä viikon treenit kokonaisuudessaan pitävät sisällään - eivätkä varsinkaan ole tietoisia siitä, miten minä itse fyysisesti voin?

Tämän lisäksi on arvosteltu tätä "ihmedieettiä" jota käyn läpi, vaikka lukijalla ei ole mitään käsitystä mitä ruokavalioni pitää sisällään? Sen sijaan kuulutetaan terveellisistä elämäntavoista jne....
Haluaisin tietää, että millä tavalla dieettini on epäterveellinen? Syön hyviä rasvoja, proteiinia, hiilihydraatteja, kasviksia, marjoja jne käsittämättömiä määriä päivässä - paljon terveellisemmin ja paljon enemmän kuin koskaan ennen - mikä tästä dieetistä tekee siis epäterveellisen?

Suoraan sanottuna tuntuu, että juuri ne ihmiset jotka eivät ole tyytyväisiä omiin elämäntapoihinsa tai omaan itseensä, tulevat latomaan arvostelevia kommentteja - vaikka todellisuudessa eivät tiedä kokonaisuudesta mitään!

Minulla on 100% luotto Fitfarmin osaaviin ammattilaisiin, enkä koe tarvetta epäillä heidän osaamistaan etenkään kun itselläni on parempi olo kuin koskaan aiemmin! 
Oma onkologini on ainakin suositellut tekemään juuri niitä asioita, jotka itsestä tuntuvat hyvältä - ja tämä tuntuu itsestäni TODELLA hyvältä! En missään tapauksessa halua palata vanhoihin elämäntapoihin!

Ja mitä syövän uusiutumiseen tulee, niin kyllähän sen nyt järkikin sanoo, etten todellisuudessa voi itse päättää uusiiko syöpä vai ei, mutta haluan uskoa - ja olen niin paljon onnellisempi - että liikunnalla ja ruokavaliolla voin vaikuttaa asiaan! En halua odottaa sohvan pohjalla syövän uusiutumista tai murehtia surkeaa syövän täyttämää elämääni kuin aikapommin räjähdystä odottaen! 
Haluan nauttia elämästä tässä ja nyt - tehdä niitä asioita jotka tuntuvat hyvältä!

Annettaisiinko siis kaikkien kukkien kukkia ja meidän syövänkin sairastaneiden nauttia elämästä omaan itseensä luottaen <3

Tässä vielä näitä ihmedieetin epäterveellisiä "kituhetkiä" ;)

Hyötyliikuntaa syöpiksellä!
Ja tältä näyttää äärimmäisen onnellinen (ja hikinen) syöpämuija <3


Kiitos ja anteeksi <3

38 kommenttia:

 1. <3 voi ihana sua <3
  Olen saanut ihan samoja kommentteja omasta dietistä, anna toisten puhua ja tee sitä mikä parhaalta tuntuu!!!

  Tsemppiä!
  "siskosi" Hanna

  VastaaPoista
 2. Mä palkkasin Fitfarmin kouluttaman PT:n tammikuusta ja aloitin treenamisen ja "lappujen mukaan syömisen". Ja voi sitä selittelemisen ja vakuuttelemisen määrää, jota on saanut tehdä tässä 8kk aikana - ja ihan ilman syöpääkin. Ihan olisi voinut tulla tuo kirjoitus mun näppikseltä! Jokainen tosiaan tehköön sen mikä itsestä tuntuu hyvältä ja mikä saa juuri sinut onnelliseksi. Keneltä se on pois, että sä syöt ennemmin rahkaa kuin pullaa? Kysyn vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Todella paljon tsemppiä omaan haasteeseesi ja kiitos kommentista <3

   Poista
 3. Haha, peukkua! :D Oon just samaa mieltä eli jokainen tehköön niinku ite näkee parhaaks tai tykkää tehdä. Mulle sano kerran osuvasti lääkäri (piiitkän suolisairastelun jälkeen)että: "Eletään parhaan mukaan ja varaudutaan pahimpaan!" Jos alkaa käyttäytyä kun "sairas" niin muutki alkaa kohteleen kun jotain potilasta. Eikä semmosta jaksa täysjärkisenä!

  Tsemppiä kuntoprojektiin! :)

  VastaaPoista
 4. Loistava postaus! Näinhän Se on, et pelkän blogin pohjalta ei toisen arjen kokonaisuutta voi tietää. BC on rankka, mut ihan loistava. Itse en ainakaan ole koskaan syönyt litramääräisesti näin paljoa, saati että näin terveellisesti! Onhan Se ihmeellistä, että näin suurella ruokamäärällä tulee tulosta, mut näin Se vain on. Kannattaa kokeilla ite. :D
  Keväällä löysin blogisi. Elämän makuinen, ihana!
  Päivän piristys, perspektiivin antaja, elämänuskon valaja.

  ps. Lyhyt tukka sopii sulle ihan mielettömän hyvin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiiitos Minja ihanista sanoistasi <3 Kyllä nyt taas jaksaa!! :)

   Poista
 5. Wau! En voi muuta sanoa! Olen 100%samaa mieltä kanssasi! Yleensä ne ihmiset, jotka suhtautuvat negatiivisesti jonkun toisen valintoiin, ovat kateellisia, katkeria ehkäkin. Vain siksi koska he itse eivät pysty samaan.
  Omasta mielestäni voi hyvin, kun syö ja treenaa hyvin ja täysillä, sillä mikään ei voita hikisen treenin jälkeistä fiilistä!
  Ja sinä olet kyllä kultamitalin arvoinen! Kun jaksat treenata ja pysyä positiivisena syöpähoidoista huolimatta, on kiva aina välillä lukea sun blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos elfiasco <3 Kyllä te ootte huikeita kun nousette tänne julkisesti "kapinaan" mun rinnalle ;) !! Kiitos!! :)

   Poista
 6. Normaalipainoiset vaan joutuu selittelemään ruoka- ja elämäntaparemontteja.
  Ihan kuin itsensä kunnossa pitämisessä olisi jotain vikaa ja paino/kunto pysyisi hyvänä ilman vaivaa.

  Itse helposti lihovana normaalipainoisena saa kuulla juuri näitä "eihän sinun tarvitse huolehtia, kun olet niin hoikassa kunnossa" kommentteja.
  Olisipa tämä keski-ikäistyvä vartalokin samaa mieltä... :D

  Ja hyviä BC-treenejä! :)

  VastaaPoista
 7. Olet puhunut, ugh!!
  Mutta niin oli täyttä asiaa. Sinä teet aivan oikein ja juuri kuten haluat - pääasia, että voit hyvin ja olet onnellinen <3

  Lämmöllä, Kata

  PS. Hengästyin pelkästä porraskuvan näkemisestä. Voin hyvin kuvitella sinut siellä pinkomassa "tukka putkella" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itseasiassa Kata - minä lampsin niitä hyvin rauhallisin tunnelmin - nauttien ylös :D

   Poista
 8. Täyttä asiaa puhut. Mahtaako näillä asiaa tuntemattomilla vain omatunto koputella, jos itse ei jaksa tarttua toimeen ja huolehtia hyvinvoinnistaan. Täytyy sitten purkaa harminsa heihin, jotka voivat omien tekemisiensä johdosta hyvin.

  VastaaPoista
 9. Mää sanosin, että aina on näitä besserwissereitä jotka tykkää toisten elämää peukaloida ja tietää tasan miten niiden pitää elää. Mutta sen verran totuuden siementä on näissä enemmän tai vähemmän sun elämään sekaantuvissa kommenteissa, että kannattaa varoa ettei liikaa treenaa.

  Jotenkin vaan toi syöpä, hoidot ja koko paketin käsitteleminen saattaa viedä voimia niin, että jos siihen vielä yhdistää jotain dramaattisia elämäntapamuutoksia, voi loppua voimat.

  Mutta jokainen tapaus on yksilöllinen ja se mikä hypoaktiivisesta saattaa kuulostaa niin hurjalta että hiki tulee jo lukiessa voi olla nuoremmasta, paremman peruskunnon omaavasta ihmisestä vain terve mahdollisuus tehdä elämäntapamuutos tai parantaa kurssia vähän parempaan, jos ennenkin on jo ollut arvot ja tavat kohillaan.

  Joten antaa koirien haukkua ja karavaanin kulkea, kyllä maailma ääntä/kritiikkiä vetää ja viita paskaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippis jehna kun sä saat mut aina nauramaan näillä sun kirjoituksillas :D Kiitos <3

   Poista
 10. Kateellisia ihmisiä löytyy aina kommentoimaan....joten toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.En voi ymmärtää miten muilla ihmisillä riittää aina sanottavaa toisten ihmisten päätöksistä ja valinnoista. Itse olen omassa elämässäni tehnyt päätöksiä juuri niin kuin MINUSTA tuntuu...ja olen kätkenyt kaikki ikävät ja loukkaavat sanat/arvostelut omaan lokerikkoon...ja itsekseni jopa nauran näille mitättömille kommenteille...:) Ajattelin itsekkin kokeilla samaa diettiä ja olen kuullut vain pelkkää hyvää niiltä, jotka ovat sitä kokeilleet. Tsemppiä ja voimia herkuista erossa pysymiseen....koska tiedän jo nyt, että irtokarkit tulee olemaan itselläni se vaikein asia :). Olet todella supermimmi...ei muuta kun nauti ja elä täysillä :)

  VastaaPoista
 11. Unohda ne ikävät ihmiset, ei niistä eroon pääse. Mulle lääkäri sanoi, että olet kadehdittavan hyväkuntoisen näköinen8) Kohtuullinen kuntoilu oli ainoa mitä sain irti, kun kysyin mitä itse voi tehdä paranemisen edistämiseksi - se edesauttaa hoitojen kestämistä. Mutta kun kerroin sauvakäveleväni 10 km hikilenkin päivittäin hän katseli minua hetken rilliensä yli ja sanoi sitten, että moni pitäisi sitä kyllä kohtuuttomana. Mutta ei se kumminkaan kieltänyt, kun sanoin, että ei ole pakkopullaa vaan siitä tulee hyvä olo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein inkivääri!! :) Näin sen pitää mennä!!

   Poista
 12. Se on kyllä jännä juttu, että ihmiset jotka eivät tunne toista, voivat tehdä hyvinkin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä bloggaajasta. Sain käsittämätöntä paskaa niskaani ensimmäisen blogini tiimoilta, joka käsitteli syömishäiriöstä parantumista. Seuraaviinkin blogeihin tuli järjettömän hirveitä tekstejä, ja rimanalitus oli lapseni menetyksen jälkeinen blogi, jonne joku kiusantekijä jätti koko ajan ihan hirveitä kommentteja. Niistä tuli paha mieli. Olin kuulemma paska ihminen, hirveä juoppo, minusta ei tule koskaan mitään ja olen paksuna jokaiselle vastaantulevalle miehelle. Todellisuudessa oli vasta toipumassa menetyksestäni ja saamassa itseäni kasaan, alkanut seurustella vakavasti ja ja ja...

  Halusin siis vain sanoa tällä kommentilla, että ihanaa kun uskalsit kirjoittaa vastavedon noille kommentoijille. Anonyymina on niin helppoa mussuttaa asioista jotka eivät edes sille kommentoijalle kuuluisi. Pidä jatkossakin sama rohkea linja! Vakava sairaus opettaa varmasti tarttumaan hetkeen ja saa aikaan halun toteuttaa unelmiaan. Ihan mahtavaa, ettet ole vajonnut flegmaattisuuteen vaan teet juuri sitä mikä hyvältä tuntuu. :) Sitä paitsi nuo ruoka-annoskuvat saivat kyllä veden kielelle. :)

  Vitsi, vaikutat ihan mahtavalta tyypiltä. Aion kyllä tulla vetäisemään hihasta, jos satumme samaan aikaan syöpikselle äitini sairauden tiimoilta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos Annis! Äidillesi voimaa!
   Se on kyllä sikäli kurjaa, että kun haluat blogillasi myös muistiinpanoja itsellesi, on pakko varautua myös kuraan! Mut hei - eihän me anneta tällaisten kommenttien vaikuttaa mihinkään! :)

   Poista
 13. Tsemppiä noora! Tee sitä mikä tuntuu hyvältä ja nauti joka hetkestä..älä anna muiden puheiden musertaa. <3

  VastaaPoista
 14. Nyt painat täyttä elämää ja ihan just niin kuin itse haluat ja mikä hyvältä tuntuu! Mulla on ollut menoillaan samantapainen kuntoutumisjakso ja on ihananaa, kun keho taas jaksaa ja voi hyvin kaiken sen hoitorääkin jälkeen.
  Hyvä sinä ja jatka ilolla valitsemallasi tiellä!!!

  VastaaPoista
 15. Voi ei, anna palaa vain ja itsehän tiedät, miltä treeni ja ruokavalio tuntuu ja miten hyvän olon siitä saat! Ja tosiaan, en muista kovin tarkkoja treenimääriä tms. sun kirjoittaneesi, joten se on ollut tosi asiatonta. Uskon vakaasti, että ilkeät kirjoitukset ovat kateutta, kateutta siitä, etteivät itse saa samaa kurinalaisuutta aikaiseksi - "kamalaa, jos joku näyttää paremmalta ja voi paremmin kuin minä itse", huh-heijaa! Nauti ja jätä nämä kommentit oman onnensa nojaan. Hyviä vointeja ja treenejä sinulle t. toinenkin "elämäntyyli" hallintaan -projektista nauttiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja <3 !!! Tsemppiä myös omaan projektiisi!!

   Poista
 16. Heissan Power Girl! (mahtavaan animaatio sarjaan viitaten)

  Ihmiset jotka kommentoivat negatiivisesti tekemisiäsi ovat yksinkertaisesti vain kateellisia. Kateellisuus on mielestäni syöpään verrattava olotila, sillä se tuhoaa ihmistä sisältä käsin samankaltaisella tavalla. Kateellisuus on juuri se joka aiheuttaa negatiivisia kommentteja, sillä monet eivät pysty saamaan tuollaista asennetta, kasvoja saatikaa fysiikkaa kuin sinä. Monilla on tekosyitä olla seuraamatta ruokavaliotaan tai treenaamaan, joten se on varmasti äärettömän harmillista kuin "syöpämuija" vetäsee fitness mallin fysiikan kaikkien elämänsä pyörremyrskyjen keskellä. Mutta näille kateellisille tahdon vain sanoa "no excuses" ja sinulle " fiffui ja wawwawowwow". Keep on working hard.. mitä parempi fysiikka sen voimakkaampi pystyt pitämään paska solut poissa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä tuli hyvä mieli tästä ja erityisesti kohta: " fiffui ja wawwawowwow" sai naurun aikaan :D Kiitos hyvästä aamun avauksesta <3 !!

   Poista
 17. Juu juu, olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, että jätähän arvostelijat omaan arvoonsa ja anna palaa täysillä!! :)
  Tässä maailmassa riittää ihmisiä moneen junaan ja vielä asemallekkin. Suurimmat arvostelijathan ovat yleensä niitä jotka itse ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä, mutta eivät kykene muuttamaan asioita haluamaansa suuntaan syystä tai toisesta.

  SINÄ ITSE tiedät parhaiten oman vointisi, kuntosi ja mikä sopii sinulle parhaiten! Ja sinulla todellakin on pätevät ohjeet takana, joten annahan mennä. Ja kuten sanoit itse, on turha alkaa ns. "odottamaan" syövän uusiutumista, vaan pitää nauttia elämästä :)
  Ja uskon sinun itse tietävän milloin treenit menee liiallisuuksiin ja ylikunto uhkaa. Olet varmaankin oppinut kuuntelemaan omaa kehoasi eri tavalla kuin ennen sairastumistasi ja se on sinun etu.

  Ei muuta kuin sapuskaa huiviin ja reenaamaan ! :D
  Tsemppiä ja blogiasi on kiva lukea :)

  -Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Juuuuuuuuuri näin! Kiitos kannustuksesta Tarja!

   Poista
 18. Saipas tuo sinun saama negatiivinen palaute tämänkin BC-siskon suuttumaan - jättäkää meidän syöpämuija rauhaan <3 oot ihana ja vaikka en pääsisi omasta läskiperseestäni tms eroon tämän BCn avulla niin olen onnellinen kun sain tämän kautta uusia näkökulmia ja tutustua uusiin ihmisiin. Etenkin sinun blogiisi ja fb-kommentteihin - nämä ovat jo arvokkaamppaa kuin BC:hen osallistumiseen käytetyt eurot!

  Tsemppiä! (ja arvostelelijoille tiedoksi: jos "meidän syöpämuija" syö tai liikkuu väärin niin että se hänen terveydentilaan vaikuttaisi niin kyllä häntä hoitavat onkologit sen huomaisivat! Huutomerkki ja piste. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän täältä ponnahti oikea syöpämuijan oma "bodyguard" <3 Tuhannet kiitokset SielutaR mahtavasta tsempistäsi!!! <3 Ihan mahtavia olette kyllä <3

   Poista