maanantai 7. tammikuuta 2013

Ruokaa ja tulevia oireita

Kuinka ollakkaan eilinen päivä jatkui kuten tapana on - ruokaa ruoan perään. Nälkä ei ottanut loppuakseen ja siitä johtuen tuli syötyä mm. nakkikeiton ja makaronilaatikon lisäksi vielä katkarapupastaa iltahimoissani. Suklaajäätelöstä puhumattakaan...
On todella vaikea käsittää mikä tämän näläntunteen aiheuttaa. Tulen kyllä syömisestä kylläiseksi mutta kylläistä oloa kestää huikeat vartin verran. Sitten täytynee taas pohtia seuraavaa ateriaa. Onko kyseessä nämä sytostaattien uskomattomat voimat vai kenties kortisonin salaiset sivuvaikutukset?
Kaikesta huolimatta oireet Taxoteren osalta ovat kohta ohi ja tiedossa on jännittäviä aikoja CEF -sytostaattien kanssa. Voin sanoa etten odota kovin innolla niitäkään...
Tässä hieman esimakua CEF:n uskomattomien voimien listasta:

Pahoinvointi
Tulehdusherkkyys
Väsymys/suorituskyvyn lasku
Suun limakalvojen kuivuminen ja kipeytyminen
Suoniärsytystä
Aurinkoherkkyys
Punainen virtsa (?)
Vatsaoireet

Näillä eväillä Huhtikuuhun saakka. Koska tarkoitus ei ole kuitenkaan vaipua synkkyyteen niin tietenkin toivomme että nämä oireet jäävät hyvin vähäisiksi.

Eiliset oireet eivät kuitenkaan jääneet pelkälle ruokapuolelle vaan sen lisäksi olin äärimmäisen väsynyt ja samalla turhautunut. Yritin nukkua useampaankin otteeseen mutta uneen pääseminen tuotti vaikeuksia. Päivä tuntui ikuisuudelta ja turhautumista aiheutti aikaansaamattomuus. Onneksi näitä tilanteita varten on kuitenkin reipas ja aikaansaava naapuri joka kehoittaa lähtemään koirien kanssa peltolenkille. Liikunnalla on uskomattoman positiivinen vaikutus. Lenkki oli hyvin kevyt mutta juuri sopivasti piristävä.
Välillä tulee hetkiä kun kaipailee oikein tosissaan liikkumaan. Ensiavuksi ilmoittauduin kuitenkin Pilatekseen jossa olisi tarkoitus käydä kerran viikossa. Olkoon se minun liikuntaterapiaani nyt.

Nyt on aika lähteä nappaamaan ruoka uunista ja yllätys pyllätys SYÖMÄÄN!
Hauskaa päivää jokaiselle <3

3 kommenttia:

 1. Kiitos sulle tästä blogista:)Aivan ihana ja positiivinen.Perässä tullaan,ekasta Taxosta nyt viikko.Ja komia kalju sulla:)
  Tsemppiä ja voi hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksestasi ja oikein oikein paljon tsemppiä sinun koitokseesi <3 Äkkiä se aika menee!

   Poista
 2. kiitti paljon.Iloisin mielin mennään,vaikka pikkusen eka sytky meinas tehdä oireita.Mutta nyt taas alkaa olemaan oma itsensä.Tukan irtoomista odottelen jo innolla.

  VastaaPoista