tiistai 15. tammikuuta 2013

Syöpäkortti.

Voiko ihanammin aamu enää alkaa - kuin hemmotteluhoidoilla? Käsihoito, jalkahoito sekä kasvohoito. Kolme tuntia silkkaa rentoutumista. Pakko myöntää että useamminkin olisi kiva "piipahtaa".
Tällaisiin lähteminen on kuitenkin itselleni kaikkea muuta kuin rentouttavaa. Tälläkin kerralla aloitin jo odotustilassa pahoittelut "olemassaolostani" sillä mielestäni on todella noloa mennä ulkopuolisen käsittelyyn jos esimerkiksi iho on huonossa kunnossa. Fiksumpi tietäisi kyllä että siksihän sinne mennään, mutta en minä. 
Tällä kertaa minulla oli kuitenkin "syöpäkortti" käytettävissä: "Älä sitten järkyty kun kynteni ovat niin kovin mitättömät ja naamani kammottavassa kunnossa, MUTTA kun minulla on syöpähoidot kesken niin....."
 Todellisuudessa tilanne ei kuitenkaan ollut (kuulemma) niin paha kuin annoin ymmärtää. Ihana kosmetologi piti huolen että pääsin totaaliseen rentoutustilaan ja jopa torkahtamaan kasvohoidon aikana. Onkohan muuten montaa hauskempaa tilannetta kuin herätä kosmetologilla omaan valloittavaan "kuorsausröhkäisyyn"? Epäilen....
Jälkikäteen ajateltuna tässäkin kohtaa olisi kannattanut vilauttaa syöpäkorttia: "Ne on niin väsyttäviä nämä hoidot...."

Sanalla SYÖPÄ on käsittämätön voima. Ihmisten reaktiot ovat melko yhdenmukaisia - vakavaksihan se vetää ja syöpäläinen saa kaiken anteeksi. Syöpäkortti on nimenomaan kehitetty näitä tilanteita varten. Sen vilauttaminen tietoisesti olisi tietysti "rikos" mutta on todella paljon tilanteita joissa sitä ei voi olla vilauttamatta.  Esimerkkinä viikonlopun tökeröt huutelijat joille jonkun oli laitettava jauhot suuhun.
 Ystäväni sanoi syöpädiagnoosin saatuani: "Mä en voi enää suuttua sulle koska sulla on syöpä".
Tästä kehittyikin monta varsin käytettyä syöpäkorttivitsiä joista yksi kuuluu näin: "Älä huuda mulle ku mulla on syöpä!" Tämä tietysti dramaattisella äänensävyllä ilmeiden kera.

Tämä syöpäkortti -asia on kuitenkin sellainen johon jokaisen tulisi suhtautua huumorilla ja ainakin minun kohdallani siitä on toisinaan myös haittaa.
Voisinko siis sanoa, että muut käyttävät syöpäkorttia puolestani jos esimerkiksi jättävät omat murheensa kertomatta "koska sinulla on syöpä ja paljon suuremmat murheet". Tästä olen tainnut kirjoitella joskus aiemminkin ja todella toivon että läheiseni ja ystäväni ovat jo ymmärtäneet ettei ole asiaa josta kanssani ei voisi keskustella. Minullahan on kaikki hyvin, joten miksi en olisi kykeneväinen tukemaan muita samalla tavalla kuin ennen? Niin, ettäs tiedätte!
Täällä ollaan - täysissä ruumiin (miinus yksi tissi) ja sielun voimissa teitä varten rakkaani <3

Olisiko tässä tämän päivän ajatustyö ja nyt siirtyminen möllivaiheeseen.
Hauskaa iltaa jokaiselle lukijalle <3

P.S. Tein tänään syntiä ja söin tällaisia kiellettyjä herkkuja... hups!


12 kommenttia:

 1. Tästä karkinsyönnistäkin sulla varmaan on joku syöpäkortti? ;) Mutta ei tosissaan, taas olit kirjottanut ihan asiaa (ja asian vierestä) ;D Ihana että sait rentoutua kunnolla, eiköhän tuo kosmetologi oo kuullu melko monta "melkeinkuorsausröhkäisyä" ennenkin ;D Ihanaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt puhut asiaa Jenny! Enpäs edes tajunnut käyttää syöpäkorttia tässä karkkiasiassa. Tällä hetkellä voin laittaa myös kaiken sytojen piikkiin, joten "sytokortti" on myös käytössä ;)

   Poista
 2. Sä oot jotenkin niin ihana <3
  -Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasta en tiedä mutta pikkusen pönttö ... Kiitos <3

   Poista
 3. He hee, sitten testaamaan mitä kaikkea saa syöpäkortilla anteeksi. :D Voisit testata niitä ja tehdä postauksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin ideaa. Mun harmillinen ongelma on _huono muisti_ jonka ystäväni voivat allekirjoittaa täysin. Vaikka hauskoja tilanteita tulee jatkuvasti - ei toivoakaan että muistaisin niistä kirjoitella ;)

   Poista
 4. Syöpäkortti! :D Ihana. :D Repeilin (hyvällä tavalla) tätä postausta lukiessani. :)

  VastaaPoista
 5. Pistin sun karkkikuvan kiertoon sokeririippuvaiselle kollegalleni ;) Se on nyt tuskissaan :D kihihihi...

  VastaaPoista
 6. seuraan blogias mielenkiinnolla tietyistä syistä..olet lähellä sydäntäni <3

  VastaaPoista