maanantai 26. marraskuuta 2012

Joulun odotusta

Samat oireet jatkuu. Säryt hieman lievempänä mutta kipuja on edelleen. Bonuksena olen saanut kovat vatsakrampit ja sekaisen vatsan.
Olen väsynyt ja voimaton eikä tätä päivää helpota se että poika on myös kipeä - ja vallaton.
Pojalla tiedossa siis elokuvapäivä kun ei äidistä oikein mihinkään ole.
Tekisi mieli vain painua nukkumaan ja jäädä petiin kokonaiseksi päiväksi - tai talveksi.

Kieleen on alkanut tulla haavaumia joten myös syöminen vaikeutuu. Leipä tai lämminruoka ei maistu ja hedelmät jotka maistuisivat, sattuvat liikaa suuhun. Kauppareissulta tarttui siis mukaan mm. mehujäätä ja soseruokia.
Bataattikeitto maistui jopa yllättävän itseltään. Tämä tietää bataattilaatikkoa joulupöytään. Eikö vain tiedäkin rakas Laura-siskoseni - Valtakunnan virallinen Muumimamma?

Josta pääsemmekin Jouluun. Tuohon ihanaan rauhalliseen aikaan. Olen aina ollut todella malttamaton joulukoristeiden kanssa ja ripustasin jokaisen härpättimen - sekä kuusen - mieluusti jo marraskuussa.
Nyt en ole edes perillä missä päivässä mennään enkä todellakaan ole laskenut päiviä jolloin saisin raahautua hakemaan joulukoristeet jostain alakerran syövereistä. 

Odotan oikeastaan vain jouluaattoa kuin kuuta nousevaa. Se ei vaadi minulta ponnisteluja mihinkään.
Meillä jouluaatto on ollut aina perinteinen. Joulupuuro, aamusauna, joulukirkko, käynti hautausmaalla, sekä ruokailu vanhempieni luona. Äitini on oikea "Joulun Kuningatar". Laittaa joulun niin viimeisen päälle ettei tulitikkuaskin kokoiselta koristepöllöltäkään puutu tonttulakki päästä. 
Se jos mikä on ihanaa - jouluruoan määrästä tai laadusta puhumattakaan.
Lämmittäköön tämä ajatus siis mieltäni ja muistakaa kertoa minulle kun joulu koittaa.

<3

6 kommenttia:

 1. Hei, koita jaksaa. Tutulta kuulostaa. Minä sain ohjeeksi suun haavaumiin suolavedellä ( 1 l kiehautettua vettä + 1 rkl ruokasuolaa) suun huuhtelun ennen ja jälkeen jokaisen ruokailun. Tein niin. Sitkeästi. Ja vältyin haavoilta suussa.
  Kokeile.
  Polyanna

  VastaaPoista
 2. Enhän mä vois kieltäytyä mistään, mitä pyydät. Eli bataattilaatikko löytäköön tiensä sun joulupöytääsi. Joka tosin sattuu olemaan tänäkin vuonna sama kuin oma joulupöytäni... Mun muumimamma-imagoni on kyllä viime aikoina tainnut hippasen kärsiä, mutta enköhän mä vielä yhden laatikon saa aikaseks... ;) Ihanaa joulunodotusta sinne, täälläkin se on jo alkanut. Mä tulen herättelemään kun on aika lähteä joulusaunaan. <3

  Laura

  VastaaPoista
 3. En tiedä auttaako tähän tapaukseen, mutta itselläni on luontaisesti taipumusta aftoihin ja suun hiivaan (jotka kuulemma ovat yleisiä sytostaattien kanssa). Aftojen ehkäisyyn auttaa jotenkin vaahtoamaton hammastahna (esim. Biotene apteekista) ja suun hiivaan karpalomehulla kurlailu.

  VastaaPoista
 4. Joo, Biotene hammastahna ja Biotene geeliä (laitetaan suuhun) apteekista. Lisäksi on olemassa Bepanthen imeskelytabletteja. Näitä minä käytin kotona. Käsilaukussa minulla oli suusuihke mukana.
  -Maria

  VastaaPoista
 5. Sulla on Nunnuliina niin ihana tyyli kirjoittaa kaiken tuon epämukavuuden ja kivunkin keskellä!Olet kyllä "yhden sortin lahjakkuus":) Toivottavasti olo paranee vähitellen ja että saisit viettää helpompiakin päiviä ennen seuraavia hoitoja.Se on tosi kenkkua että nuo pienet tuovat hoitopaikastaan ja koulusta kaikki pöpöt tullessaan.Toivottavasti pahat infektiot väistävät nyt sinut kuitenkin.Nostaahan tuo Neulasta leukkareiden määrää,mutta eihän se kuitenkaan varsinaisesti tartuntoja estä saamasta.Tietty matalilla arvoilla on vielä vastustuskyvyttömämpi.Ja nyt kun sun pitäis saada keskittyä pahimpina päivinä vaan huilailemaan niin ei oo varmaan helppoa kun kotona on kipeä tenava!Lapsenhan pitää olla tosi sairas ennenkuin sen virta hiipuu:).En osaa muuta toivottaa kuin voimia ja jaksamista.Ihanaa kun sulla on kuitenkin tuollainen joulu mitä odottaa ja läheiset jotka sen tekee!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti Neulasta rokotteen kolotukset loppuu pian. Muistankohan väärin mutta kuin onkaan sillanen mielikuva jotta mitä enempi oli kolotusta sitä enempi tehoa rokotteesta.
  Makuaisti muuttuu kummasti sytoista ja itsellä ruokavalio oli melko yksipuolista kovan pahoinvoinnin myötä. Gurmeelista koostuikin lähinnä mustikkakeitosta, kaurapuurosta, pottumuusista, banaanista, paahtiksesta ja teestä. Hyvinä päivinä söin monipuolisemmin mutta aina luonto ei ottanut vastaan ja sen mukaan menin.
  Sulla on pian jo toinen docetakseli ja sitten ootkin voiton puolella ekasta erästä! Jee!!

  -Tee

  VastaaPoista