maanantai 19. marraskuuta 2012

Tuloksia ja hoitoja

Yö meni hyvin. Olin todella väsynyt kun puolen yön aikaan möngin nukkumaan. Päätin valvoa tahallisesti jotta saisin unen päästä mahdollisimman hyvin kiinni. Onnistuin.
Aamulla herätessä jännitys kuitenkin alkoi ja syöpäklinikan odotustilassa saavutti huippunsa.
Olin odottamassa 40 min liian aikaisin ja koska lääkäri oli myöhässä, odotusaika oli tunnin mittainen. Tuntui vieläkin pidemmältä.
Lopulta pääsin huoneeseen sisään ja aivan ihastuttava ylilääkäri kertoi tulokset:
"Selvää levinneisyyttä ei näkyvissä"
Jännitys katosi kuin tuhka tuuleen sillä samaisella sekunnilla.
Valitettavasti tulokset eivät olleet ihan niin yksiselitteiset koska TT- kuvat eivät olleet kuitenkaan täysin puhtaita. 
Yhdessä selkänikamassa näkyi jotakin "epäselvää" ja samoin myös jossakin rintalastan tai keuhkojen alueen verisuonen ympärillä.

Radiologi sekä lääkäri olivat yksimielisiä - kuvat on otettava hoitojen aikana uudelleen. Tällä kertaa otetaan kuulemma vielä jokin tarkempi kuvaus. Tässä kohtaa putosin sen verran kärryiltä etten muista mikä tämä kuvausmuoto oli mutta väliäkö sillä kunhan tutkitaan.
Äitini muisti mainita myös viimeisen vuoden aikana olleista päänsäryistäni joten pääsen pään magneettikuvaan myös. Hienoa jotta voimme sulkea sitten senkin pois päiväjärjestyksestä.

Olin myös kiinnostunut "solujen jakautumisnopeudesta" joka kertoo mm. leviämisen aggressiivisuudesta (jos olen oikein ymmärtänyt) ja se oli minulla 60 %. Luku on melko korkea mutta vertaissiskoissakin on useampi "elävä yksilö" joilla on ollut lukemat jopa 90 % .
Verikokeilla on myös oma tehtävänsä syövän tutkimuksissa ja jostain syystä minun verikokeistani ei paljastunut oikeastaan koko syöpää. Tämäkin lie hyvä uutinen?
Uusiutumisriski on minun kohdallani 21,7 %. Ei kuulosta minun korvaani kovin pahalta. Voisi olla korkeampikin? 
Koska olen kuitenkin nuori, minulle tehdään myös perinnöllisyystutkimukset. On mahdollista että vaikka suvussamme ei ole rinta-, tai munasarjasyöpää havaittu, minä olisin se geenimutaatioilkimys joka sen tähän sukuun on tuonut. Toivomme kuitenkin että olen vain yksi "ainutlaatuinen" maanantaikappale.

Sitten hoitoihin. Huomenna alkaa sytostaatti tiputukset ja hoidot tulevat olemaan seuraavat:

3x Sytostaatti (Doketakseli)+ Herceptin-tiputus (kolmen viikon välein) 
3x Sytostaatti -tiputus (CEF)  (kolmen viikon välein/ Ei Herceptiniä)
25 x Sädehoito
14x Herceptin -tiputus
Kokonaisuudessaan hoidot kestävät vuoden ja tavoitteena olisi saada ensi jouluksi puhtaat paperit.
Jos tässä tavoitteessa onnistutaan on se kyllä jonkun reissun paikka.

Sain listan sivuoireista joita sytostaatit aiheuttavat ja tämän vuoksi kävin hakemassa tänään apteekista kassillisen "vastalääkkeitä". Kortisonikuurin aloitan jo tänään (sytostaatit voivat aiheuttaa yliherkkyyksiä) ja tiedossa on "Superboost" - päivät ja yöt torstaihin asti. Ei unta - pelkkää virtaa!
Siitä se alamäki sitten alkaakin...
Koska perheessämme on pieniä lapsia jotka ovat käveleviä basilleja, joudun piikittämään itseeni Neulasta -nimistä injektionestettä. Tämä johtunee siitä, että toisella viikolla sytojen jälkeen valkosolut laskevat pohjalukemiin ja olen infektioaltis. Neulasta nostaa arvoja takaisin parempiin lukemiin ja saatan selvitä ilman sairaalareissuja. Jihaa!

Maija lähtee tuekseni tiputuksiin ja ensimmäiset tiputukset kestävät 3h jonka jälkeen haluavat vielä seurata 3h lisää. Haluavat varmistaa etten saa Herceptinistä sivuoireita. Yksi näistä on mm. kuumepiikki. Kysyin sitten hoitajalta että jos kuumepiikki tulee niin mitä sitten tapahtuu. Hoitaja vastasi naurahtaen "annetaan sinulle kuumelääkettä". No sehän on hienoa. Kyllähän yhden panadolin takia kannattaa kolme tuntia seurannassa ollakin ;) 
No, kyllä siellä ihan mielelläni olen hyvässä valvonnassa etten jo ensimmäisiin sytoihin kupsahda.

Nyt ajattelin käydä keittämässä itselleni teen, lössähtää takaisin sohvalle ja nautiskella tästä viimeisestä huolettomasta illasta ennen sytohuuruja.

Toivotan kaikille mitä mahtavinta iltaa. Tulen huomenna kertomaan elämäni ensimmäisen sytokokemukseni.
Tähän loppuun vielä kuva tästä jännittävästä kyltistä. jonka alta tulen kulkemaan toivottavasti viimeisen kerran ensi vuonna.


<3

4 kommenttia:

 1. Voi mitkä kylmät väreet meni kun huomasin, että olit päivittänyt. Olet ollut aika ison porukan ajatuksissa tänään pitkin päivää. :D Olet huomenna ajatuksissa jälleen <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa iltaa, nauti teestä ja uudesta teemukista. :) Huomenna alkaa taas uusi vaihe tässä taistelussa, tsemppiä siihen! <3

  Laura

  VastaaPoista
 3. Rauhallista yötä pikku Nunnuliina ,kyllä me kaikki olemme näkymättömiä enkeleinä ympärilläsi ,koko hoitojen ajan !tsemppiä huomiselle pikku kulta! T mummo

  VastaaPoista
 4. Hei Nunnuliina!
  Täällä täydellisesti saman Menun läpikäynyt (oikeastaan kaksi "herkkua" vielä jäljellä)toivottelee pitkää pinnaa, hyvää mieltä, voimia ja taistelutahtoa! Rankat hoidot edessä, mutta häntä pystyyn, kyllä niistä selviää ja sulla on asenne niiiiin kohdillaan :) -Hanna-

  VastaaPoista