keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kupsahtaakko nyt vai myöhemmin?

Kuumaa kuumaa kuumaa - edelleen. Tänään mittari heitti lukemia kepoisesti yli 30 asteen. Aivan hullua!
Helteet ovat myös tuoneet mukanaan ainakin meidän perheeseen jokailtaisen tokaisun: "NY RILLATAAN!" Olemme siis todellakin grillanneet joka päivä.... Eikä siinä varsinaisesti mitään ihmeellistä olekaan, mutta olisi mainiota keksiä välillä jotain muutakin laitettavaa sinne grilliin kuin makkara, kebakko, kanavartaat ja maissi. Ehdotuksia _terveellisiin_ grillattaviin? <3

Toimitin tänään autonkuljettajan virkaa mieheni mummolle jotta hän pääsi pitkästä aikaa ostosreissulle. Ikean pihalla laitoin autoni tavalliseen tapaan parkkiin ja olin jo lähdössä onnellisena ostoksille, kunnes luojan kiitos vilkaisin vielä taakseni - auto oli parkkeerattu todelliseen "syöpämuijaparkkiin" - aivan vinkkelis vonkkelis. 
Ei puhettakaan mistään parkkiviivoista..... Palatessani autolle ja nolona korjaillessani auton "asentoa" mietin, kuinka kätevää olisi omistaa myös "syöpäkortti" autoa varten. Ei muuta kun ikkunaan vain tarra:
"... mutku mulla on tää syöpä".....

Sitten "vakavampiin" hetkiin. Eilen illalla sohvalla pötkötellessäni aloin tuntemaan pientä kipua rinnassa aika-ajoin. Kipu oli sellainen nopea "pistos" ja toistui n. 10 sekunnin välein aivan keskellä rintaa (mieleni tekisi sanoa "tissien välissä" mutta se on kohdallani melko mahdoton yhtälö. Oikeahko muoto lienee tissin ja arven välissä?) ASIAAN!
Tänään kipu alkoi uudelleen ja pakko myöntää että hetkellisesti tuli sellainen olo, että nytkö se pelätty keuhkoveritulppa ilmoittelee itsestään, koska heitin viimeksi tulppaepäilyn täysin huviksi. Todella mietin, että tämä lienee kosto. 
Päätin kuitenkin etten vielä huolestu koska kipu ei ollut mitenkään kovaa, enkä todellakaan halunnut lähteä tutkimuksiin JÄLLEEN turhaan. Päätin myös, että vasta jos oireet pahenevat millään tavalla tai uusia oireita ilmenee niin sitten hakeudun päivystykseen.
Aloin siinä sitten siivoilemaan ja nakuttelemaan elämäni ensimmäistä "nikkarointiprojektia" (= kukkalaatikon kaltainen hökellys) ja koska keskittyminen lähti kivusta täysin pois niin muutaman tunnin kuluttua huomasin kivun olevan jopa poissa. Melkoinen helpotus kertakaikkiaan! 

Varovasti vähän myönnän miettineeni jo pahimmat ajatukset siitä kuinka kupsahdankin tuosta vain keuhkoveritulppaan, enkä ehdi hyvästelemään ketään. Tämä siis vahvistaa mietteitäni siitä, että kuoleminen rintasyöpään äkkinäisen onnettomuuden sijaan on omalla kohdallani "toivottavampaa" - niin karulta kuin se nyt tuntuu "ääneen" sanoakin. Nämä kuitenkin ovat ajatukseni ja olen näitä asioita myös miettinyt. Tekisipä mieleni sanoa että "onneksi se ei ole ajankohtaista nyt" - mutta valitettavasti asia ei ole meidän käsissämme. 

Sen verran haluan kuitenkin sanoa, että mikäli kuolo minut aiemmin korjaisi, niin voin rehellisesti sanoa, että olen elänyt JUURI sellaisen elämän kuin olen halunnutkin. Konkreettisia asioita joita olen aina toivonut on mm. perhe, talo maalta, koira, tärkeitä ystäviä yms - nämä perushömpät. Olen saavuttanut elämässä nämä kaikki asiat. 
Sen lisäksi olen kuitenkin saanut vielä paljon enemmän sekä konkreettisia asioita, että erityisesti henkistä hyvää. Voin siis sanoa, että mitään en jäisi katumaan - nyt ainakin tuntuu siltä :) (Mutta älä nyt kuolo minua silti vielä korjaa koska paljon haluan vielä kokeakin - aamen ;)

Ja sitten takaisin iloisempiin aiheisiin - nimittäin TATTADA DAAA - kiitoksiin!
Eilisen "tukkaläks" -videopostauksen jälkeen olen saanut todella paljon ihania, koskettavia ja kannustavia viestejä! Uskon siis että kokemani fiilikset todella välittyivät videon läpi myös teille - mahtavuutta! Olette niin täysillä messissä - vaikka tätäkin olen jo monesti hokenut, mutta kun se on vaan niin supersiistiä!
Kirjoittaminen on lähellä sydäntäni ja kuten olen sanonut aiemminkin: Tämä on terapeuttista, mutta erityisen hauskaa tästä tekee se, etten kirjoita vain itselleni, vaan te siellä todella luette näitä pölinöitä ja vielä jaksatte kaiken päälle kannustaakin! KIITOS! <3

25 kommenttia:

  1. Et sä saa kuolla! Pöh! :) Mulla muuten tuli itku kun katsoin sen videon. En tajua miks. Jotenkin tuli vaan näin jälkikäteen suru sun puolesta.
    Sun uskomaton asenne tekee huiman vaikutuksen aina uudestaan. Noora sä olet huippu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt Anonyymi on pakko olettaa että tunnet minut kenties ihan "oikeasti" ;) Niin tai näin - KIITOS <3

      Poista
  2. Se pistos voi olka ihan vaan hermokipuja kun ne järjestäytyy uudelleen, tai lihaskipua, tai vaan joku tuikkiminen.. Tietysti jos se toistuu, pahenee tai alkaa vaivata noin henkisesti, kannattas käydä otilla että saa mielenrauhan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hermo-, tai lihaskivut kuulostavat toooosi hyviltä <3

      Poista
  3. Olen fb:n kautta tänne blogiisi eksynyt, ja ekaa kertaa kommentoin kun tuntuu et oisi jotain sanottavaakin. Hurjan matkan olet kulkenut ja aivan mahtavaa, miten avoimesti kirjoitat ja käsittelet vaikeitakin asioita.

    Noihin grilliherkkuihin. Juhannuksena tein täytettyjä tomaatteja sekä täytettyjä herkkusieniä. Tomskuista leikkasin "hatun" pois, koversin ontoksi, laitoin Koskenlaskijaa, basilikaa, ruohosipulia ja osan silputusta ja valutetusta tomskunsisustasta sekaisin ja takaisin hattu päälle, folioon ja grillille miedolle lämmölle (yläritilälle esim). Täytetyt herkkusienet täytin kans koskenlaskijalla silputun sipulin kanssa. ja kieputin pekoniin ja tökin grillivartaisiin ettei pekoni avaudu.

    Lisäksi oon tehny kasvisvartaita kesäkurpitsasta, pienistä uusista keitetyistä perunoista, kirsikkatomaateista ja uusista sipuleista. Palaset voi marinoida minigrip-pussissa esim. oliiviöljyn, soijakastikkeen ja mausteiden kans pari tuntia, tai sit ei :)

    -Tiinu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OOOH! Ensinnäkin kiitos kannustuksesa! Ja toiseksi - kiitos todella hyvistä grillivinkeistä <3 Pakko kokeilla! Erityisesti "tomaattihattu" kiehtoo :D

      Poista
  4. Scampeja ja nektariinia vartaaseen sweetchilimarinaadi. Kasviksia ja pikkasen aurajuustoa folionyytteihin,
    Juli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh- tämä kuulostaakin eksoottiselta! Ehkä jopa uskaltaudun kokeilemaan ;) Kiitos Juli <3

      Poista
  5. muista venytellä hartioita taaksepäin ja roikkua rekkitangosta. josko se kipu oliskin ollu vaan rintalastan ahistusta. ananakset on kans superhyviä grillissä ja banaani jälkkäriks. kaikki ruuantähteet voi kans pistää nyyttiin ja lisäks valkosipulia, fetaa, oliiveja ja muhimaan. namskis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki tuo rekkitangossa roikkuminen! :) Ja tommonen "jämänyytti" on loistava idea myös! Kiitos <3

      Poista
  6. Iso-iso-iso hali <3
    Grillattaviksi esim munakoiso ja kesäkurpitsa. Nami. Ja jos (uusia) pottuja, pieniä sellaisia, on jäänyt edelliseltä aterialta jäljelle, sopivat myös grillattavaksi vaikka ohuen levyn päällä, tai muurikkapannulla paistettavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakoiso on minulle aivan vieras tapaus mutta täytyyhän sekin sitten kokeilla!! Kesäkurpitsa grillattuna on kyllä nam <3

      Poista
  7. Tosta oireesta vois kuvitella ton grillaamisen jälkeistä närästystä. Toivonmukaan ainaki... =) Mun lemppareita grillauksessa on ananasta ja leipäjuustoa vartaassa ja leipäjuustoa pekoniin käärittynä! =) Mukavia herkutteluhetkiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa no närästyskin vois olla vaihtoehto. Ensi kerralla pitänee koklata rennietä ;) ja grilliherkut kuulostaa hyvältä!! <3

      Poista
  8. Kesäkurpitsan lisäks kurkku on hyvää grillattuna! suolaa ja pippuria päälle. omnom!

    VastaaPoista
  9. Mulla on vieläkin, kohta viiden vuoden jälkeen edelleen operoidulla puolella ihme särkyjä ja tuikkimisia, että hyvin suurella todennäköisyydellä sulla voi olla samasta kyse. Tai sit se on "aavetissi" joka särkee..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta! Ja tuikkiminen on itseasiassa mainio sana kuvaamaan sitä tunnetta! Kiitos Lippis <3

      Poista
  10. Kaikenlainen pistely ja viiltely kuuluu asiaan. Itellänikin alkoi pari viikkoa säteiden päätyttyä. Välillä kipu oli aika kovaakin. Nyt, kun aikaa kulunut 3 kk, tuntemuksia enää harvakseltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh tässä nähdään taas miten säteistäkin on moneksi...! Kiitos :)

      Poista
  11. Voiko sua blogilistalla seurata? En osaa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi seurata! :) Lukijat -kohdassa lukee "liity tähän sivustoon" :) Sieltä klikkaamalla!

      Poista
  12. Koetapa tehdä majoneesidippi ja pilko sinne ananasta tai mangoa tai persikkaa.. Sopii esim grillatun broilerin kanssa..

    VastaaPoista