tiistai 28. toukokuuta 2013

Piiskaa itsekurille!

Täällä ollaan taas syöpäkirjallisuus kourassa laittamassa itseään ruotuun. Eikö olekin käsittämätöntä miten jo syöpään sairastunut yksilö ei kertakaikkisesta saa itseään kuriin ruokavalion suhteen. Voin sanoa että olen niin pahasti sokerikoukussa että nyt järeille keinoille olisi käyttöä. Kohtuus kaikessa olisi varsin järkevä tapa hoitaa tämäkin asia mutta kun omat lipsumiseni eivät pysy kohtuudessa.
Ostin huutonetin kautta seuraavaa kirjallisuutta ja tänään piiskasin itsekuriani tämän avulla:


Kylläpä tuli taas aimo annos uutta tietoa ja aina sitä vain uudelleen ja uudelleen yllättyy siitä miten suuressa roolissa ruokavalio on syövän suhteen. Suosittelen siis edelleen kaikkia terveitäkin perehtymään syövän ja ruokavalion yhteyteen. Omalta osaltani olen jopa ehkä hieman hurahtanut tähän terveysintoiluun - sopii toivoa että se jatkuu (pitkän) elämän loppuun saakka.
Sytostaattien aikana yritin juoda vihreää teetä mutta koska mikään ei maistunut itseltään niin vihreä tee ei myöskään jäänyt makujen suosikkeihin. Nyt kun sytoista on tarpeeksi kauan niin olen aloittanut taas säännöllisen vihreän teen juomisen. Kaivoin siis vihreät teet esiin ja aloitin tänään teehetkeni tällä lahjaksi saamallani korkealaatuisella teellä:


Tässä huomaa kyllä korkealaatuisen ja "halpislaadun" eron. Haju on todella ärtsi - mutta maku kuitenkin hajua miedompi. Otaksun että jos vihreä tee maistuu todella "vihreille lehdille" eikä esim. mansikalle niin siinä on todennäköisesti myös enemmän tarvittavia ainesosia :) Haluan ainakin uskoa näin.
Kirjassa itseasiassa mainittiin myös että Japanilainen tee olisi "laadukkaampaa" syövän kannalta kuin Kiinalainen.... Suattaapi olla perää tai suattaapi olla ettei olekaan. Ota näistä nyt sit selvää :) Itse olen just tällainen tyypillinen "sinisilmä" jonka saa vakuutettua hetkessä. Jos joku sanoo minulle vain vakuuttavasti että lehmä todella osaa lentää niin tottahan helvatussa se sitten osaa ;)

12 päivää enää työhönpaluuseen - IIK! Niin mahtavaa ja niin jännittävää. Olin tänään Kelaan yhteydessä töihinpaluustani sillä olen päättänyt siirtyä työelämään "hiljalleen" - osittaisella sairaspäivärahalla. Tarkoittanee sitä että työaikani on aluksi 40 % pienempi kuin sairaslomalle jäädessäni. Mahtava mahdollisuus meille sairastuneille joilla on melkonen härdelli takanapäin. <3

Nyt lähden sytyttelemään pihagrilliä ja nauttimaan ilta-auringosta. Ihanaa iltaa kaikille <3

8 kommenttia:

 1. Tuo makenhimo on kyllä kamalaa...itse olen ollut "karkkilakossa" tammikuusta asti ja vieläkin tekee mieli...yhyy...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjee Irmastiina - Tammikuusta asti?! Nyt kyllä iso hatunnosto sinulle <3

   Poista
 2. muista hauduttaa vihreää teetä 8-10 minuuttia! (löytyy kyseisestä kirjastakin) Silloin vasta vapautuu syöpää tappavia yhdisteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin oli minulle aivan uutta ennen kuin luin kirjasta. Jatkossa siis muistan <3

   Poista
 3. Pitääpä lainata krjastosta kyseistä kirjallisuutta!
  Ymmärrän jos menee liian henkilökohtaiseksi, mutta kysynpä nyt kuitenkin:
  millä alalla työskentelet?
  Olen sitä jo jonkin aikaa pohtinut pienessä päässäni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen toimisto(rotta)sihteeri ;)
   :)

   Poista
  2. Okei, kiitos vastauksestasi :).
   Yksi pohdinnan aihe vähemmän mun pienelle päälleni... :D

   Poista