sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Ihana (syntinen) viikonloppu ja prilliongelmia :)

Nyt tuli kyllä laittoman pitkä kirjoitustauko, mutta ei auta kuin korjata tilanne pikimmiten!

Ihan ensiksikin uutinen silmäpuolelta; Voi olla, etten tarvitsekaan silmälaseja. 
Kyllä - olen itsekin aivan äimänä tästä tilanteesta!
Kävin siis optikon suosituksen mukaan silmälääkärillä, jossa silmien terveydentila tutkittiin ja samalla tsekattiin myös näkö (uudelleen). Silmälääkäri totesi, että hajataittoa kyllä löytyy, mutta hänen mielestään niin vähän, ettei laseille ole tarvetta!

No perkule - onhan se nyt selvää, että optikko haluaa myydä meikäläiselle lasit, mutta saako ne todella huijata tällaisessa tilanteessa vain myynnin takia?
Onhan sekin toki mahdollista, että masiinat on antaneet eri tuloksetkin, kun metodi näöntutkimukseen oli kummallakin taholla täysin eri, mutta että näin vikaan olisi tulokset menneet?

NOH - ongelmahan on nyt seuraavanlainen:

Työskentelen kahden näyttöpäätteen äärellä kaiket päivät ja hakeuduin nimenomaan optikolle, koska en mielestäni näe hyvin työskennellessäni. Teksti on ikäänkuin epäselvää vaihdellessani katsetta kahden ruudun välillä. 
Optikon kehoitus laseista kuulosti hyvältä, koska ajattelin saavani apua työskentelyyni. MUTTA sitten ilmestyy (mielestäni) luotettavampi taho - The Silmälääkäri, joka sanoo ettei lasit ole minun ratkaisuni tähän asiaan, muttei osannut ottaa kantaa sen enempää tähän näköongelmaani, vaan kirjoitti laskun ja toivotti hyvät jatkot.
Herää siis kysymys, että MITÄ HELV***IÄ nyt?
Noh - tätä täytyy nyt pohtia....

Torstaina oli PT - tapaaminen ja vuorossa oli yläkropan extratreeni. Ei tehty siis perus yläkroppaohjelmaa vaan PT olikin laatinut jotain ihan muuta - superjärkyttäväextraSAIRAS supersarjatreeni. UGH!
Tuli kyllä todettua, ettei meikäläisellä ole yläkropassa voimaa nimeksikään ja pisteenä i:n päälle aivan valtava puoliero. Leikatun puolen käsi on aivan onneton ja vasen jumppaa tuplasti paremmin. Tästä on noustava - ja pian!

Viikonloppu olikin sitten jotain ihan muuta kuin treeniä....

Peli-ilta
Pelasimme ja herkuttelimme lasten kanssa, kuten meillä on perjantaisin tapana tehdä. Tällä kertaa herkuttelu jäi kuitenkin päälle, sillä lauantaina koitti siskoni tuparit...

Sinä olet minun siiskoniiiii....
Näin lupaavasti se alkoi - pikkudrinkeillä, mutta siihen se juomispuoli melkein sitten taas jäikin. Kahden siiderin jälkeen ei enää maistunutkaan ja siirryin veteen. On se kyllä jännä juttu miten tuo Kuningas Alkoholi ei enää vain uppoa. 
Siitä tulee itseasiassa aika kiva fiilis - siis nimenomaan juomattomuudesta! Siitä tunteesta, kun hoksaan miten hauska ilta voi olla vesiselvänäkin!

Taivas
Tänään on palattu ruokaruotuun ja nautin juuri äsken yhden lemppari-iltapaloistani <3

NAMM!
Kuten kuvasta näkyy, annos sisältää:

Jääsalaatti
Kurkku
Kirsikkatomaatti
Viinirypäle
 Feta (3 % Valkosipuli - Basilika)
Raejuusto
Paahdettu pinjansiemen

Olin ajatellut mennä tänään treenaamaan, mutta kuinka ollakkaan ystävämme Flunssa saapui täysin odottamatta kylään. Täällä sitä nyt kökötetään villasukat jalassa peiton alla ja tankataan vitamiineja kitusiin.
Harmillista, että nämä flunssat iskevät juuri silloin kun motivaatio tuppaa olemaan huipussaan. Ei siis auta kuin kohdata jälleen se tosiasia, että tässä on loppuelämä aikaa treenata - muutama päivä ei muuta mitään <3

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille <3

12 kommenttia:

 1. Heippa!Minulla on silmälasit ja ne uusittiin tuossa ennen syöpähoitoja,mutta jotenkin näin huonommin tuossa hoitojen ollessa päällä vähän sitä mietinkin ,että joko nyt taas pitäisi vaihtaa lasit.Nyt on näkeminen taas parantunut hoidoista alkaa olemaan siis vuodenvaihteessa tulee puoli vuotta täyteen.Varmaankin nekin vaikuttavat näkemiseen jotenkin ainakin minulla oli näin.Hoitele rauhallisesti flunssaasi ,mulle kävi vähän samoin just kun oli henki päällä kuntoilla ja lenkkeillä kaaduin flunssaisena petiin sitä kesti neljä viikkoa pari tervettä päivää ja taas alusta nyt kaksi viikkoa.Just olen toipumassa.Näin pitkään en muista sairastaneeni flunssaa vuosikausiin ehkä on tuo vastustuskyky vielä vähän hukassa.Toivon sinulle nopeampaa paranemista ja iloista mieltä kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sytostaatit veivät myös minun näköni mutta se palasi kyllä mielestäni sitten "entiselleen" kunnes sitten töihinpalatessa huomasinkin vielä näitä oireita... Ehkä tässäkin nyt maltti on valttia! :) <3

   Poista
 2. Ihania kuvia, arvaa vaan tekeekö mieli karkkia ja sipsiä... :P
  Mitäs jos kapinahenkisenä mennä rysäytät ja tilaat ne lasit? Kuten sanoit, optikko myy mielellään. Sitten tiedät onko niistä apua, kunhan ensin totut niihin :)
  Mukavaa viikkoa ja flunssalle potkut persauksille!

  Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itseasiassa mennä täräytin ja peruin ajan optikolle :D Lisää miettimisaikaa siis.... Kiitos KAta <3

   Poista
 3. mä olen sitä mieltä, että näöntutkimuksessa optikot on parempia kuin ne suuret ja viisaat silmälääkärit. Eli, jos optikko oli sitä mieltä, että lasit vois olla hyvät, niin kyllä mä häntä uskoisin!!!! varsinkin, jos susta itsestä tutnunut, että nökö heikentynyt. Optikot on opiskelleet näöntutkimusta kuitenkin aika monta vuotta.. en nyt väitä, ettei silmälääkäri olisi opiskellut...:)) mutta eriasioita kuitenkin ;) Jotenkin, kun hoitajana on itse lääkäreiden kanssa työskennellyt, on tullut todetuksi, että sinnekin mahtuu kaikenlaista tyyppiä ja eivät todellakaan ole aina oikeessa ;)

  Mahtaakohan ne optikot edes saada mitään provikoita myydyistä laseista? eli hyötyiskö siitä mitään, että saisi lasit kaupaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en enää tiedä mitä mieltä olen :D Liian paljon kokemuksia!!

   Poista
 4. No kyllähän silmälääkärin tutkimus nyt on moninverroin pätevämpi kuin optikon ja tarkempi! Varsinkin kun oot nuori ihminen etkä mikään normaali "ikänäkötapaus"! Mullakin optikko totes hajataittoa ja määräs lasit.Minä menin ja ostin.Vähän ajan kuluttua pyörrytti,näin kaiken oudosti ja päätä särki.Marssin silmälääkärille joka teki tarkan tutkimuksen,myös hajataitosta.Ilmeni että mulle oli määrätty aivan liian voimakkaat lasit ja lisäks samanlaiset linssit molempiin silmiin vaikka taittovika olikin eriasteinen kummassakin silmässä.Nyt sain oikeanlaiset lasit,näkö korjaantui ja sivuvaikutukset jäi pois.Kyllä optikko varmaan ihan ok on jos ihan vaan näöntarkkuuden tutkimisesta on kyse,mutta ainoastaan silmälääkäri osaa kunnolla tutkia koko silmän rakenteet,sairaudet ja silmänpohjat.Ainakin ekaa kertaa jos näkemisessä jotain vikaa niin ehdottomasti silmälääkärille! Kaisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jehna! :O Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin vaikka "turhan reissun" jouduitkin tekemään lasien kanssa :( Kiitos tästä kokemuksesta!

   Poista
 5. Minulla on edellisen kommentoijan kanssa päinvastainen kokemus: silmälääkäri määritti näöntarkkuuteni käytännössä väärin - ja juurikin hajataiton osalta. En nähnyt laseilla lähelle lainkaan, ja tarkistuksessa optikko totesi tilanteen. Tapauskohtaista siis, ja näkö on myös sellainen asia, ettei absoluuttista totuutta useinkaan ole olemassa. Usein on vain pakko kokeilla ja testata. Mukavaa syksyä! -m-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä alkaa kuulosaa järkeenkäypältä - siis tämä ettei mikään ole niin mustavalkoista näönkään suhteen! :)

   Poista
 6. Siiiis hyi apua, nyt on ihan pakko sanoa tosta salaatista, näin järkyttävänä toukkafobiaisena, että noi pinjansiemenet näyttää ihan joltain toukilta, ettenkö sanois kärpäsen toukilta, jotka kesälläkin kivasti minut yllättivät kuhinallaan kun roskiksen pihalla avasin :D YÖÖK :D noh maku salaatissa on varmaan ihan hyvä ;)

  VastaaPoista