tiistai 19. marraskuuta 2013

Riks Raks ja onnistuneet treenit!

Hieronnassa käyty ja TAIVAS miten helpottava kokemus!
En ole kärsinyt minkäänlaisista kivuista, mutta jäykkyyttä on kyllä ollut selvästi havaittavissa. Yläkropan suuren puolieron takia hakeuduin kuitenkin fysioterapeutille, jotta josko hänellä olisi jokin apu asiaan.
Todellisuudessa yksikään fysioterapeutti ei voi muuttaa sitä faktaa, että oikea käteni nyt vain on päässyt heikompaan kuntoon - siihen vaikutan vain minä itse.

JOKATAPAUKSESSA....
Ihan ensiksi vastaanotolla selvisi, että seison pikkusen venkurallaan. Asento lähtee vikaan lantion kohdilta. Tässä on siis korjattavaa.
Ei muuta kuin muija "laverille", naama "reikään" ja selkärangan kimppuun - enpä ole IKÄNÄ kuullut niin vastenmielisiä runksahduksia kuin eilen. RIKS RAKS sanoi selkäranka kun fysioterapeutti paineli rankaa auki. HUHHUH!

Tämän jälkeen käytiin huolellisesti koko yläkroppa läpi ja kartoitettiin hieman alakropan tilannetta. Otin uuden ajan alakropalle parin viikon päähän. Sen jälkeen pidän sitten taukoa, jottei mahdolliset syöpäsolujämät innostu "uuteen nousuun". Sitä tässä ei tosiaankaan haluta!

Kaikenkaikkiaan erittäin miellyttävä kokemus! <3

Eilinen päivä olikin sitten lepopäivä, mutta tänään ei sopinut enää laiskotella. Kotiuduin juuri äsken iltasalilta ja voi että oli KERRANKIN oikein kunnolla onnistunut treeni "yksin" (=ilman PT:tä). Jostain syystä treeni kulki erittäin hyvin eikä minulle HYVIN tyypillisiä "luovutuksia (kirosanoin)" päässyt tapahtumaan. JES!

Ja mitä iltatreeniin tulee, niin paras aika lienee näemmä klo 20.00 jälkeen, jolloin salilla vallitsee totaalinen treenirauha.
<3

Ruokavalio sujuu muuten ihan kivasti, mutta monestikaan en millään muista laittaa edellisenä iltana seuraavan päivän aterioita valmiiksi. Tämä tarkoittaa aamulla järjetöntä kiirettä ja hirveää ruokasoveltamista pitkin päivää. Hyvin olen tähän asti selvinnyt mutta vielä paremmin selviäisin jos todella saisin kaikki etukäteen laitettua. 
Aamupalan nauttiminen on "pitkä prosessi" mutta se ei haittaakkaan kun menen vasta klo 10.00 joka aamu töihin niin saan työstää aamupalaani ihan rauhassa.

Kuvassa aika tyypillinen aamupalani:
 Puuroa, vehnäleseitä, maitorahkaa, marjoja, Cocovi:n Marjaisa - jauhetta, Cashew -pähkinöitä ja kuvasta poiketen C-vitamiinipore. Joskus saatan heittäytyä oikein villiksi ja keittää vielä kananmunan.


Aluksi tämän aamupalan syöminen oli minulle valtavan haasteen takana, koska olin tottunut syömään aamuisin korkeintaan yhden leipäviipaleen. Nyt tämänkokoinen aamupala menee kyllä alas helposti, mutta nautin sen silti "maltilla". Tästä aamupalasta kuitenkin jo 2-3 tunnin kuluttua syön seuraavan ateriani :)
Voin sanoa, että syötyä tulee päivän aikana melkoisesti.
NAM <3

Sitten vielä tähän NÄKÖasiaan - ongelmat on ja pysyy. Sain vinkin, että kuivat silmät voivat myös aiheuttaa tällaista "näköhäiriötä" ja otinkin "vinkistä vaarin" ja hommasin tipat. Tippoja on nyt tiputeltu - tuloksetta.
Vaihdoimme kotona myös järjestystä ja telkkari siirtyi hieman aiempaa kauemmaksi. Nyt ongelmaksi on tullut myös tekstityksen "sameus" ja tietyistä kanavapalveluista en pysty erottamaan esimerkiksi leffojen nimiä (kun taas mieheni pystyy ne erottamaan). 
Harkitsen nyt vakavasti vielä toisen optikon mielipidettä asiaan. Joku tolkkuhan tähän on saatava?
Takaraivossa vaan kaikuu silmälääkärin vähättelevät sanat hajataitostani....

Vai pitääkö kosteuttavia tippoja käyttää pidemmän aikaa, jotta alkavat vaikuttaa? Tästä kuulisin mieluusti kommentteja jos jollain on tietoa :)


3 kommenttia:

 1. mulla oli kevättalvella kosteuttavat silmätipat käytössä. Ihmettelin sillon kun silmät vetisti ihan jatkuvasti, muttei kutittanut. tuttu kertoikin että jos silmät on kuivat, ne oireilee tuolla tavoin. Joten apteekkiin silmätippojen hakureissulle. Sain aika pitkään pitkään iitä kayttää ennen kuin auttoivat, alkuun tuntui hölmölle laittaa vetistäviin(tulviviin) silmiin Kosteuttavia silmätippoja... mutta kyllä ne auttoi! pitänee varmaan talven varalle ostaa varuilta jos meinaa taas silmät kuivua... ;)

  mutta noin tiivistettynä suosittelisin että kokeilet vielä laittaa silmätippoja, jos ne ei vaan ole vielä alkaneet vaikuttaa. :)

  VastaaPoista
 2. Monesti jo pienikin korjaamaton hajataitto saattaa aiheuttaa näkemiseen ongelmia/pääkipuja tms. Suosittelen uskomaan näköasioissa optikkoa ja vaikka käymään vielä toisellakin optikolla tutkimuksessa niin saat vielä uuden mielipiteen näkösi tilasta. Toki päätetyö rasittaa silmiä ja saattaa laittaa silmälihakset jumiinkin. Tämä puolestaan saattaa myös aiheuttaa näköongelmia, koska lihasten jumiutuminen aiheuttaa mukautumisvaikeuksia sekä kauas että lähelle katsoessa. Päätetyötä tehdessä pitäisi aina muistaa lepuuttaa näköä, eli vaikka välillä tuijottaa valkoista seinää päin tai ikkunasta ulos, käytännössä katsoa ei mitään, jolloin ei silmien tarvitse myöskään tarkentaa minnekään. Ja kostutustipat ovat hyvä lisä, varsinkin jos työhuoneessa on hyvä ilmastointi tai muuten kuiva ilma.

  VastaaPoista
 3. Sen verran täytyy kommentoida, etten ole ikinä kuullutkaan etteikö syövän sairastanut voisi käydä hieronnassa. Minulle ei ole koksaan kukaan moisesta maininnut, eikä hierojakaan ole koskaan aiheesta mitään sanonut. Onko Sinulle joku lääkäri asiasta maininnut?
  Ainoa, mitä on kommentoitu, on että luuydintä ei saisi "rasittaa" ja tämän vuoksi esim. verenluovutus on kielletty.
  T. Päivi

  VastaaPoista