tiistai 5. helmikuuta 2013

Osastolta terveisiä

Terveisiä osastolta. Tuli hieman takapakkia.
Eilen koko päivän oli vähän kummallinen olo ja veikkaan että edellisen päivän selkä-, ja jalkasäryt antoivatkin jo osviittaa tulevasta. Olin kaupoilla eilen pyörimässä ja olo alkoi käydä heikoksi. Väsytti, paleli ja "lihaksia" (mitä lie niistä enää jäljellä) särki. Päästyäni kotiin rakas poikani teki minulle "pesän" peitosta sohvalle ja peitteli minut kuumemittari kainalossa siihen. <3 Kuumetta oli 38.2 astetta joten tiedossa oli päivystysreissu. Pakko myöntää että otti päähän aivan valtavasti. Olisin mieluusti jäänyt vain käpertyneenä kotiin parantelemaan. Sytostaattihoitojen yksi tärkeimmistä ohjeista on kuitenkin se, että mikäli kuume nousee yli 38 on hakeuduttava lähimpään päivystykseen.
Tehtiin työtä käskettyä ja mies lähti poikani kanssa viemään minua. Ajattelin vilauttaa syöpäkorttia päivytysjonossa mutta tuli kuitenkin todettua, että kunnallinen terveyspalvelu on varmaan ainoa paikka jossa syöpäkortin arvo on mitätön. Odotin verikokeiden vastauksia yli 3 tuntia. Kun vihdoin pääsin lääkärille sain tuomion - minun on jäätävä osastolle. Valkosolut olivat arvolla 1.0 (viitearvo yli 3.4) ja neutrofilit 0,3 (viitearvo 1.5 - 6.7) joten heikolta näytti. Tilaa kutsutaan Neutropeniaksi. 

Jäin odottelemaan vuodepaikkaa osastolta. Minulta otettiin odotellessa myös keuhkokuva joka oli varmaan puhdas kun ei kukaan ole asiasta mitään maininnut?
Koska tilanteeni on nyt se, että olen varsin infektioaltis niin minun tulee olla "suojahuoneessa" eristyksissä kaikilta pöpöiltä. Oli varsin koomista että olin istunut yli 3 tuntia muiden sairaiden ihmisten kanssa päivystyksen odotustilassa jonka jälkeen vuodeosastolle kuljetuksen ajaksi minulle laitettiin naamaan maski mahdollisia pöpöjä varten. :)
Hoitajatkin tulevat luokseni aina "välitilan" läpi jossa laittavat maskin naamaan ja hanskat käteen. On se tarkkaa - mutta hyvä niin.

Sain eilen yöllä Neupogen - piikin jonka tarkoituksena on nostaa valkosoluarvoja ja verikokeet määräävät joudutaanko tänään pistämään uudelleen. Olen toimittanut neulatyynyn virkaa äärimmäisen pätevästi. Eilen vasta kolmas kanyyli saatiin kohdilleen ja sitä ennen seurasi mm. suonen puhkeaminen ja huuhtelun valuminen kudoksiin. Voin sanoa että kipeetä teki.
Tänään verikoe jouduttiin ottamaan jalasta, sillä oikeaan leikatun puolen käteen ei saa pistää ja vasemmassa onkin sitten jo kanyyli. Enpä ole moistakaan aiemmin kokenut mutta siitäkin selvittiin. Tänään otettiin myös influenssanäyte nenästä ja nielusta - ei järin mukavaa sekään.
Muuten osastolla oleminen on varsin leppoista. Minulla on oma telkkari joten mikäs tässä levätessä telkkaria katsoen. Toivon kyllä todella että pääsen huomenna kotiin.

Tällaisia kuulumisia tänään. Katsotaan mitä osastoelämä tuo vielä tullessaan. Ihanaa päivää kaikille <3

Päivän kuva

14 kommenttia:

 1. Kovasti tsemppiä ja jaksamista sinulle!! Parane pian, jotta pääset äkkiä kotiin <3

  Kata

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti pääset pian kotiin....
  Voimia sinulle♥

  VastaaPoista
 3. Voi ei!
  Hurjasti halauksia ja valtavasti tsemppiä!<3 Toivottavasti pääset pian kotiin!<3

  VastaaPoista
 4. Oi hitsi, tsemppiä ja paranemisia!

  VastaaPoista
 5. Oi ei..voima halit täältä <3

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä. Toivotaan, että pääset huomenna kotiin.

  VastaaPoista
 7. Paranemisia! Kaipa ottivat sinulta myös crp:n eikä vaan leukkareita.Ystävälläni sama juttu - leukkarit matalalla,lämpöily jatkuikin sitten pari viikkoa,crp>100,eikä selvää syytä löytynyt.Viisi päivää osastolla ja antibioottia suoneen,sitten kuuri jatkui kotona vielä pari viikkoa kun lääkettä jouduttiin vaihtamaankin.Seuraavat sytot viivästyi tietty myös.Kenkkua,mutta kuulemma aika tavallista! Toivotaan että selviät nopeammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otettiin myös CRP. Eivät olleet mitenkään radikaalisti koholla. Tänään on otettu uudet verikokeet joten katsotaan mikä on tämän päivän tuomio... Tahdon jo kotiin <3

   Poista
 8. Ihmettelinkin kun sua ei ole näkynyt tuolla toisaalla. No nytpä selkisi. Mahottomasti jaksamista sinne, ja toivottavasti jo tänään oot päässy kotiin! Tsemppii kovasti ja "nähdään" taas kohta!

  VastaaPoista