maanantai 25. maaliskuuta 2013

Syöpiskäyntejä

Tekisipä mieleni aloittaa tämän päivän kirjoitus taas auringon hehkuttamisella. On se vaan niin onnellista aikaa tämä kevät. Oli pakko käydä koiran kanssa tallustelemassa kuivalla asfaltilla ja nauttimassa säästä.

Kävin aamulla Syöpäklinikalla sädehoitojen suunnittelututkimuksessa (TT- kuvaus) jossa paikannettiin tarkat sädetyskohdat ja rajattiin ylimääräiset osat (keuhkot, sydän yms) pois alueelta. Ymmärsin kuvauksen annetut ohjeet hieman väärin ja onnistuinkin sitten sössimään koko kuvauksen laskemalla kesken kaiken kädet toiseen asentoon. Tästä johtuen kuvaus jouduttiin tekemään uudelleen. HUPS!
Toisella yrittämällä kuvaus saatiin kuitenkin onnistuneesti pulkkaan ja minuun tatuoitiin kolme pistettä rintakehään jotta olen sädehoidossa täysin samassa asennossa ja sädetyskohdat on selvillä. Enpä vielä vähän aikaa sitten tiennyt että nämä kyseiset pisteet todella tatuoidaan oikealla tatuointivärillä ja neulalla. Pääsevät hoitajatkin toteuttelemaan salaisia tatuointitaitelijan kykyjään ;)  Tuossa ne pisteet nyt nököttävät sitten muistona sädehoidoistani.

Viikonloppu meni oikein mukavissa tunnelmissa. Ystäväpariskunta oli viettämässä lauantaina luonamme iltaa ja sain käydä ostamassa viikonlopun kunniaksi oikein irtokarkkejakin. Kyllä oli mukavata!
Tänään onkin sitten taas paluu ruotuun ja arkeen. Iltapäivällä on tiedossa kuntosaliohjelman suunnittelua sekä tietysti päivän treeni.

Huomenna ohjelmassa on sydämen gammakuvaus. Tarkistetaan että pumppu on kunnossa jotta voidaan aloittaa Herceptin -tiputukset suunnitelman mukaisesti. En erityisesti pidä tästä gammakuvauksesta jo sen aiheuttaman säteilyn vuoksi. Myös moni vertaisistani on saanut gammakuvauksen sijaan ultratutkimuksen jonka itsekin mieluummin ottaisin. Oma onkologini oli kuitenkin sitä mieltä että en tarvitse ultraa. :(

Jotta ei kuitenkaan anneta tämän lannistaa mieltä toivottaisin teille tämän "iloisen" (ja vähemmän järkevän) kuvan myötä oikein mukavaa alkuviikkoa <3

Joskus aika käy pitkäksi.....

6 kommenttia:

 1. No enpä ole minäkään tiennyt, että pisteet tatuoidaan..luulin, että jollakin musteella vaan piirretään.
  Se on pientä, jos eka TT-kuvaus ei ottanut onnistuakseen...heidän vika, kun eivät tarpeeksi selvästi kertoneen...:))
  Kaunis on hymysi...:DD
  Oli muuten mukava lukea tätä positiivista postustasi!!

  VastaaPoista
 2. Oliko sun eka tatuointis? :). Mä kävin joskus Magneettikuvauksissa ja se rytmikäs ääni toi mieleen konemusiikin... no jalka siinä vähä vatkas ni jouduttii yks sarja ottaa uusiks :D. Ei se onneksi ole nii vakavaa! Toi mua mietitytti että "Et tarvitse ultraa"? onko tuo Gamma sitten jotenkin huonompi kuvausmetodi? Ainakin kuulostaa haitallisemmalta.

  Mutta söpö kuva ;) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ensimmäinen. Selkäpuolella koristaa lapsosten nimet <3
   Ultra on kyllä oikein lempeä tutkimusmuoto siinä missä gammakuvauksessa muhun ängetään suonensisäisesti radioaktiivista ainetta joka säteilee lopun päivää :( SNIF! ;)
   Noh - kerrankin säteilen kirjaimellisesti :D

   Poista
 3. kysy samalla, että jos sattuu olemaan taiteellisesti lahjakkaita hoitsuja niin piirtää muutakin siihen pisteitten kohdalle :D Huippu kuva, piristi kummasti tätä päivää! :)

  VastaaPoista