tiistai 20. marraskuuta 2012

1. Sytostaatti

Nyt se on ohi ja oli paljon miellyttävämpää kuin osasin odottaakkaan. Omahoitajani oli aivan kertakaikkisen ihana ja vaikka eilen minulle tuli syöpiksellä sellainen tunne ettei siellä sovi nauraa koska ihmiset käsittelevät vakavia asioita - sai tämä käynti minut täysin toisiin aatoksiin. 
Roisi huumori kukkii sekä hoitajien, että myös potilaiden keskuudessa. Ihanaa!
Maija oli mukanani ja saimmekin monet hyvät naurut tuon muutaman tunnin aikana. Oli ihanaa kun oli joku tukena. Tässä hieman tunnelmaa alkuhetkestämme:Tiputuksen aikana en saanut minkäänlaisia oireita - eikä oireita ole tullut vieläkään. Sain jäähanskat-, ja tohvelit sekä jääpaloja muilumaan suuhun jotta kynnet pysyisivät kyydissä ja suu ei kuivaisi niin pahasti.
 Kortisonin piristysoireita odotan innolla ja on mahdollista että on alkaneet jo vaikuttaa sillä kipasin heti tiputuksesta tultuani jo Kinan kanssa lenkillä. Ihana raitis ilma. Syto-oireita on odotettavissa erityisesti parin päivän kuluttua.
Lupaan tulla raportoimaan niistä.

Tuli mieleeni tässä syövän vaikutuksesta lapsiin. Meillähän nuorempi (3 vuotias) ei ymmärrä asiasta juuri mitään - paitsi että "äidillä on rinnassa pipi". Koululainen sen sijaan esittää paljon kysymyksiä mm. "kasvaako sulle uusi tissi" tai "paranetko sä". Omalle äidilleni tyttö oli kertonut että "Äitillä on rintasyöpä ja sitä pitää hoitaa, mutta onneks äitin rintasyöpä ei ole niin paha että sen pitäis vaan maata" <3
Jos makoilu on tytön mittapuussa "vakava tilanne" on syytä selittää tilanne pika puoliin, miksi äiti saattaa olla jatkossa hieman väsynyt sytoista johtuen.
On ihana kuunnella näitä lasten kommentteja asiaan ja varmasti vielä esim. uimahallissa tulee monikin vieraskin lapsi osoittelemaan ja ääneenkin ihmettelemään puuttuvaa tissiäni (naapurini sanoin "Jos yksisilmäinen on kyklooppi oletko sä titlooppi?" - tämä tosin ei tullut lapsen suusta :D )
Näihin on mielestäni hyvä vastata jotta lapsen äitikään ei joudu kiusalliseen tilanteeseen ja jotta uteliaan lapsen (ja naapurin) tiedonjano saa vastauksia.

Tässä nyt pikaiset kuulumiset syöpikseltä ja alla vielä jääkintaan heilautus teille kaikille ihanille.


<3

4 kommenttia:

 1. se on toisaalta ihan hyvä että lapset kyselee asioita ettei jää mikään sitten kaivertamaan sinne pieneen mieleen.

  VastaaPoista
 2. Vitsit mikä tyyppi sä oot! <3 Sun asenne on kyllä niin mieletön esimerkki :)

  ps: nauran ehkä koko illan titlooppi-jutulle.. :D

  VastaaPoista
 3. No kiva että jaksaa vielä naurattaa.Täällä kyyneleet silmissä...:(

  VastaaPoista
 4. Vitsi mä palaan aina kattomaan tätä sun kuvaa, jossa heilautat tota hanskaas. :) Tää kuva kertoo susta ja sun asenteesta NIIN paljon, aivan mahtavaa. Ihan uskomaton sisko mulla, en vois olla ylpeempi. <3

  Laura

  VastaaPoista