torstai 1. marraskuuta 2012

Valitusta ja onnea

Huhhahhei mikä päivä!
Osastolla edelleen ja odotin aamulla lääkärin kierrosta oikein tosissani. Toivoin että lääkäri tulee toteamaan saman kuin minä, että tulehdus on pahentunut dreenin sisäänmenon kohdalta ja dreeni olisi syytä poistaa.. vihdoin!
Lääkäri kyllä tuli, mutta pysyi lähinnä ovella ja sieltä huuteli että mikä vointi. Vointihan oli hyvä, tulehdusarvot vain olivat tuplaantuneet eilisestä. Yritin sanoa, että dreenin sisäänmeno on todella pahasti tulehtunut mutta lääkäri vain sanoi että "otetaan dreeni huomenna pois".
Huomenna? Miten niin huomenna? Vaikka en minkään asteen lääkäri olekaan niin kyllä tässä jo järkikin nyt sanoi, että dreeni on nyt tulehduksen aiheuttaja.

Olin kärsivällinen kunnes sisäänmeno alkoi märkimään pahasti.
Hoitajat kävivät tasaisin väliajoin huuhtomassa haavaonkaloa dreenin kautta ja tuntui ettei oikein kukaan ole tehnyt vastaavaa aiemmin. Ainakin lähes jokainen kysyi minulta, miten edellinen hoitaja oli toiminut?
Minä sitten täällä selitän, kuinka se olisi omasta mielestäni järkevintä tehdä. Oikeasti koko huuhtominen oli minusta turhaa koska tulehdus on selvästi ihon pinnalla eikä haavaontelossa. Hoitohenkilökunta on kuitenkin sen verran mukavaa, etten halua kyseenalaistaa heidän toimintaa. Olen saanut kuitenkin lempeää kohtelua hoitohenkilökunnalta mistä olen todella iloinen :)

Iltapäivällä minulla meni hermot ja marssin tiedustelemaan voisiko lääkäri tulla vielä uudelleen käynnille. Lääkäri tuli ja tällä kertaa katsoi dreenin sisäänmenon ja sanoi taikasanat "Dreeni on tänään poistettava. Tuo tulehdus on paljon pahempi kuin eilen"
HALLELUJA!

Nyt dreeni on poissa ja olen todella todella onnellinen. Dreenin poisto ei tuntunut lainkaan koska koko rinnan alue on täysin turta. Hyvä niin tässä tilanteessa koska ajatus putken vetämisestä ihon alta ei ole kovin ihastuttava.

Sain tänään myös jälleen vieraita ja päivä on mennyt todella nopeasti.
Yksi "Siskoista" pääsi taas yllättämään marssiessaan huoneeseeni. Voi hyvä tavaton miten paljon hyvää fiilistä voi yksi ihminen tuoda tähän rupuseen yksiööni. Taas tuli aimo annos lisäpotkua koko syövän selättämiseen!
<3

Erittäin ERITTÄIN ihanaa iltaa kaikille <3
Toivottavasti pääsen huomenna kotiin!

P.S. Kuinkakohan fiksua on miettiä, että "jääköhän tosta tulehtuneesta dreenikohdasta joku hirvee arpi ?" -rintaan jossa ei ole edes rintaa.....
Todella fiksua....... 

8 kommenttia:

 1. Hyvä että poistivat!sussahan on ihan ainesta terveydenhoitoalalle. :) pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 2. Seuraavat taikasanat: Sorbact, niin ei enää tulehdu mitkään. Mepiform, niin tulee nätti arpi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, laitankin muistiin nämä hokkuspokkus sanat jotka voin kenties esittää apteekissa? :)
   Kiitos <3

   Poista
  2. Apteekista saa, mutta myös sieltä osastolta pitäs löytyä. Antibioottien lisäksi ne voisi ihan hyvin laittaa (ellei ole jo?) Sorbactia siihen dreeniaukon päälle, Sorbactin tunnistaa vihreästä väristä. Kaikki vihreä mitä haavoihin on olemassa on Sorbactia ;)

   Itse sain kotiin vietäväksi aikoinaan Mepiformia osastolta. Vink vink ;)

   Poista
 3. Kaiken tietävät palstatohtorit taas liikenteessä! Sinä kyllä saat sieltä sairaalasta ohjeet mitä juuri SINUN haavaasi pitää laittaa.Voipi olla Sorbactia,mutta voipi olla jotain muutakin! On aivan edesvastuutonta jaella täällä hoito-ohjeita toisille potilaille!!Nunnuliinalle toipumisia ja voimia kovasti!

  VastaaPoista
 4. Eipäs hiillytä vaan pidetään blogi hyvässä hengessä. Neuvonantaja on itse alalla oleva sukulainen ja hyvä ystävä joten ei tässä kenen tahansa random henkilön neuvoja kuunnella ;-)

  VastaaPoista
 5. Anteeksi Nunnuliina,mutta vielä vähemmän ymmärrän että ALALLA OLEVA henkilö neuvoo täällä ihan aineiden nimiä! Tätä lukee muutkin kuin sinä ja joukosta löytyy aina myös niitä jotka uskovat kaiken ja kokeilevat omaan hoitoonsa. Nim.edellinen anonyymi,sairaanhoitaja myös. (vika ei tietenkään ole sinun!)

  VastaaPoista